hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İshak Paşa Sarayı'ndaki DJ gösterisi tepki çekti!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tarihi İshak Paşa Sarayı’nda İş İnsanı Hikmet Eraslan'ın sergilediği DJ performansı tartışmalara neden oldu. DJ kabini ve sis makinesi kurularak, havai fişekli klip çekilmesi tarihi değerlere verilebilecek zararlar konusunda endişelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havai fişekler, yükselen gürültülü ışık gösterileri, Tarihi İshak Paşa Sarayı'ndaki DJ performansına ait görüntüler tartışma konusu. Mr. Dosso Dossi lakabıyla tanınan İş İnsanı Hikmet Eraslan, Ağrı Doğubayazıt'taki İshak Paşa Sarayı'nda klip çekti. Klipte hava fişek kullandı. Lazer, ışık ve konfetiyle gösteri yaptı. Bu da tarihi eserlere neyin zarar vereceği konusunu tartışmaya açtı. Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre, klip için gerekli izni görevden alınan Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Erkan Kösedağ'ın verdiği öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, klibin 7 ay önce kaydedildiğini aktardı. İznin mevzuata uygun olmadığı belirtildi.

    İshak Paşa Sarayındaki DJ gösterisi tepki çekti

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTTI

    Eraslan ise “Hem Ağrı Valiliği hem de Kültür Müdürlüğü’nden izin aldık" dedi. Amacının Ağrı ve İshak Paşa Sarayı'nı tanıtmak olduğunu söyledi. Yapılan gösterinin saraya zarar vermeyeceğini savunsa da, İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Bedirhan buna karşı çıktı. “Yüksek ses, ışık, lazer ve havai fişek tarihi yapılara zarar verir." ifadesini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. İshak Paşa Sarayı'nın 1685'te yapımına başlanmış, 1784’te tamamlanmıştı. Tarihi saray 2000'den bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İshak Paşa Sarayındaki DJ gösterisi tepki çekti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow