hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düğmeye basıldı! Dışişleri'nde reform süreci...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dışişleri Bakanlığı'nda reform süreci başladı. Bu kapsamda yapılan düzenlemeler Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile duyuruldu. Kritik genel müdürlükler oluşturuldu. İşte Dışişleri'ndeki reform süreci için atılan ilk adımın ayrıntıları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri'nde reform süreci için düğmeye basıldı, ilk adım atıldı. Teşkilatta yapılacak değişiklikler hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Yapılan düzenlemelerle dış ilişkilerin genişlemesi, her coğrafyada temsilin olması, güçlü diplomatik ağı yansıtacak bir merkezi yapılanma amaçlandı.

    KRİTİK ÜLKELER İÇİN AYRI GENEL MÜDÜRLÜK

    Bu kapsamda genel müdürlüklerin sayısı artırıldı. Amerika ile Latin Amerika genel müdürlükleri artık ayrı faaliyet gösterecek. Güney Asya Genel Müdürlüğü bünyesinden İran ve Irak konuları ayrıldı. İran-Irak Genel Müdürlüğü oluşturuldu.

    AFET DURUMUNDA YARDIMLARI KOORDİNE EDECEK YENİ BİRİM

    Dışişleri Bakanlığı bünyesinde düzenlemeler yapılırken, uzmanlaşmaya önem verildi. Bölgenin siyasi, ekonomik, sosyal, güvenlik, savunma gibi farklı alanlarına odaklanacak şekilde genel müdürlük içerisinde birimler düzenlendi. İnsani ve Teknik Yardımlar Genel Müdürlüğü kuruldu. Bu genel müdürlük, Türkiye'ye gelecek ve Türkiye'den gidecek insani yardımları koordine edecek.

    Enformasyon Genel Müdürlüğü, Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim Genel Müdürlüğü olarak yeniden düzenlendi. Bu sayede zamanın ruhuna ve şartlarına uygun şekilde dış ilişkilerle kamu diplomasisi ve stratejik iletişim çalışmaları ilgili kurumlarla koordineli yürütülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye arabuluculuk konusunda öne çıkan bir ülke. Yıllardır başarıyla yürütülen arabuluculuk çalışmaları artık Uluslararası Arabuluculuk Genel Müdürlüğü çatısı altında yürütülecek.

    VİZE VE GÖÇ İŞLEMLERİ ARTIK TEK GENEL MÜDÜRLÜKTE

    Düzenlemeler yapılırken yurtdışı ayağı da göz önüne alındı. Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdürlüğü kuruldu. Vize ve göç işlemleri tek bir genel müdürlüğün sorumluluk alanında olacak. Koordinasyonun daha da güçlendirilmesiyle vatandaşlara daha hızlı cevap verebilecek.

    BİLİM VE TEKNOLOJİ YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

    Dışişleri Bakanlığı, günümüz teknolojilerini yakından takip edecek. Bilim ve Teknoloji Politikaları Genel Müdürlüğü, teknolojik gelişmelerin uluslararası ilişkilere etkisini analiz edecek.

    BAKANLIK, SAVUNMA SANAYİİ İÇİN POLİTİKA GELİŞTİRECEK

    Dışişleri Bakanlığı, savunma sanayii için de politika geliştirecek. Bu kapsamda Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün adı, Uluslararası Güvenlik Genel Müdürlüğü olarak değiştirildi. Müdürlüğün görev ve yetkileri savunma sanayii sektörüyle ilgili bazı konuları da içerisine alacak şekilde genişletildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow