hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En düşük emekli maaşına sosyal destek!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    En düşük emekli maaşı alan emekliye destek için yeni formül aranıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından yürütülen yeni bir çalışma var. En düşük emekli maaşı 10 bin TL alan emekliler için sosyal destek kapsamında ‘bölgesel destek’ formülü üzerinde çalışılıyor. Destek için kriter ne olacak? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de 16,5 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ila 17 bin lira arasında emekli aylığı alıyor. İşte en düşük emekli maaşı alan emekliye destek için çalışma başladı.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında ‘Emekliye Bölgesel Destek’ formülü üzerine çalışılıyor.

    BÖLGESEL DESTEĞİN KRİTERİ NE OLACAK? I EMEKLİLERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

    Edinilen bilgiye göre, çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı 10 bin lira kriteri olacak. Yani hane geliri 10 bin lira olan emeklilere destek verilecek. Emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması da değerlendiriliyor. Verilecek destekte kriter bölgelerin ihtiyaçları olacak.

    AK Partili kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde çalışıldığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor. Düzenlemeden yaralanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kirada oturması şartı aranacak.

    Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından kabine toplantısında sunulacak. Yasal düzenleme için ise çalışmanın meclise gönderilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow