hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail-İran savaşı an meselesi mi? CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan aktardı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail İran'a nasıl yanıt verecek? İsrail İran'ın nükleer tesislerini hedef alması bir felaket senaryosu mu? CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan önemli bilgiler aktardı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan şu ifadelerle aktardı;

    İsrail politikası açısından şiddet aslında bir seçim kazanma aracı. İsrail politikası açısından saldırganlık bir seçim politikasıdır. Netanyahu'nun altından kayan bir zemin görünüyor. Ve o zeminin içinden baktığımızda nükleer tesise saldırı olur mu meselesi çok önemli. Geçmişte biz İsrail'in İranlı nükleer kimyagerlere suikastlar yaptığını görüyoruz ama bu tür bir büyük, ağır nükleer saldırı işlerin değişebileceği anlamına geliyor.

    Bu durumda İran'ında 1500 km uzaklıktan saldırı yaptığını görüyoruz ama vekili var. İsrail'in dibinde Lübnan'da Hizbullah var. Hizbullah'ta aynı saldırıyı yapabilirlerdi ama yapmadı. Bu sefer hem Suriye'den hem Lübnan'dan hem de Irak üzerinden, belki Irak, Ürdün üzerinden bir etki alanı oluşturmaya çalışırsa ki o zaman oyunun değiştiğini görürüz, çok büyük bir sıkıntı olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer bir nükleer tesis saldırısı olursa, çünkü bir modelleme yapıyoruz; 3. dünya savaşı nasıl çıkar? Nasıl olur? Ya da 3. dünya savaşı başladı düşük yoğunlukta bir savaş sürdürülüyor meselesi dönüyor. Böyle bir durumda İran'ın büyük bir saldırı yapması dünyanın İsrail'in arkasında durduğunu, İran'ında arkasında Rusya'nın belki de Çin'in de durabileceğinin bir görüntüsü olarak ortaya çıkabilir. İleriki süreçte tabi ne olur ne olmaz bilemeyiz ama Netanyahu kendi iktidarını korumak için bir takım faaliyetlerde bulunur. İnşallah çok büyük bir faaliyet de olmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow