hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti’de olağanüstü kongre ertelenir mi?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    İYİ Parti’de 11 gün sonra olağanüstü kongre var. Kulisler çok hareketli. Son günlerde olağanüstü kurultayın olağan kurultaya kadar ertelenebileceği konuşuluyor. Bir de İYİ Parti kulislerinde abi formülü dile getiriliyor. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 Nisan’da olağanüstü kongre için yola çıkıldı. Kulislerde kongrenin erteleneceği, olağan kongreye kadar Akşener başkanlığında devam edileceği iddiaları gündeme geldi.

    Edinilen bilgilere göre partinin karar organı Genel İdare Kurulunun toplanması ve GİK kararıyla olağanüstü kongrenin ertelenmesi yönünde bazı girişimler başladı.

    50 kişilik kurulun toplantıya çağırılması için 10 imza yeterli. Toplantının gerçekleşmesi içinse 26 kişinin hazır bulunması gerekiyor. Toplantı çağrısı için nabız yoklandığı ifade edildi. Parti kulislerinde eğer Meral Akşener bu girişime "hayır" demezse GİK'in toplanabileceği konuşuluyor.

    İYİ Parti’de olağanüstü kongre ertelenir mi

    Olağanüstü kongreyi Akşener ile devam etmek isteyenlerin erteleme yönünde nabız tuttuğu ancak Akşener'in buna geçit vermemesi durumunda sonuçsuz kalacağı belirtiliyor.

    Bir başka tartışma konusu da genel başkana parti tüzüğünün verdiği kongre yetkisinin kurul tarafından kaldırılması. Parti içinde geniş oranda GİK'in bu yetkisi olmayacağını düşünenler var. Ama bir kısmı da kurultaydan sonra en yetkili organ GİK. O yüzden kararı geçerli olur görüşünde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Meral Akşener'in desteği beni onurlandırır.” Olağanüstü kurultayda aday Müsavat Dervişoğlu, Akşener'den destek alıp almadığı sorularına bu yanıtı vermişti. Kulislerde de İYİ Parti Genel Başkanı’nın parti teşkilatından bazı isimleri arayıp "Müsavat Dervişoğlu'nun arkasında durun" dediği öne sürülüyor.

    İYİ Parti’de olağanüstü kongre ertelenir mi

    Kulislerde bir de abi formülü konuşuluyor. Olağanüstü kongre sonrası olağan kongreye kadar geçiş döneminde genel başkan olarak görev yapacak isim için abi formülü deniyor. Çoklu adayla girilen kurultay sonrası kutuplaşmayı azaltacak birinin görevi devralabileceği, hatta "abi formülü İYİ Parti için köprüden önce son çıkış olabilir" deniliyor.

    Bu formül için Cihan Paçacı’nın ismi geçmişti. Müsavat Dervişoğlu’nun bu konuda yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. “Bir abi formülü olacaksa İYİ Parti gemisini limana sağ salim götürmeye talibim.”

    Ancak kulislerde abi formülünü düşünenlerin Dervişoğlu'nun sözlerini ikna edici bulmadığı, geçiş sürecinde abi olarak görev yapacak ismin olağan kongrede adaylığını koymayacağını önden ilan etmesi gerektiği vurgulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow