hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto varlıklar için düzenleme geliyor!

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına ara verdi. Seçim sonrası gündeme gelmesi planlanan düzenlemelerle ilgili hazırlıklar sürüyor. Kripto varlıklara düzenlemenin de bayramdan sonra meclise sunulması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi yerel seçim nedeniyle çalışmalarına ara verdi. Meclis açılınca gündemde önemli başlıklar olacak. Kripto varlıklara düzenlemenin meclis gündemine alınması bekleniyor.

    Kripto varlıklarla ilgili yasal düzenleme çalışmaları başladı. AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve bu alanda uzmanlığı olan milletvekilleri ile bir çalışma yürütülüyor.

    Ramazan Bayramı sonrası çalışmaların tamamlanması ve kanun teklifinin meclise sunulması bekleniyor. Üzerinde çalışılan düzenlemeyle, uluslararası uygulamalara benzer şekilde Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılmasının sağlanması hedefleniyor.

    Kripto varlıkları geniş anlamda tanımlayacak düzenlemeyle, kripto varlık alım-satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi, finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartları zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yasalaşması ve kripto varlık hizmet sağlayıcıların lisanslanmaya başlanmasıyla, mali eylem görev gücünün 15 nolu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin bertaraf edilmesi ve Türkiye’nin kısmi uyumlu kategorisinden çıkması öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow