hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madendeki su böyle tahliye ediliyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    18 işçi 10-12 bin metreküp suyla dolu madende. Kömür tozu ve toprakla karışmış suyu boşaltmak için zaman karşı mücadale sürüyor. Ancak kolay değil. Suyu boşaltmak için 3 koldan yapılan çalışma yetmedi. Tahliyeyi hızlandıracak ahtapot aracı devreye girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Su hızla yükseldi, motopomplar yetmedi. 18 işçinin mahsur kaldığı galeri yer altında adeta balçıktan göle döndü.

    Tahliye için önce motopomplar ve  dalgıç motarları devreye girdi. 3 koldan çalışma yapıldı. Çapları 10 santimi bulan 4 ayrı boru ve motopomplar saatlerdir çalışıyor. Ayrıca 2 hortum aracı, 4 buster pompa, 5 dalgıç pompa da suyun tahliyesine yardımcı oluyor. Ama yetmedi. Motopomlardan bazıları zaman zaman çamurlu su yüzünden devre dışı kalsa da gece yarısından sonra suyun yükselişi durdu.

    "Su seviyesi işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde"

    Gece boyunca yapılan çalışmalara rağmen, sabah istenen sonuç alınamamış, işçilere ulaşılamamıştı.

    Tahliyeye yardımcı olmak için gece İstanbul'dan yola çıkan büyükşehir belediyesi ait kurtarma ekibi Karaman'ın Ermenek ilçesi girişinde kaza geçirdi.

    Maden kazasına yardım için giden ahtapot kaza geçirdi

    Ahtapot adı verilen gelişmiş tahliye aracından biri devrildi. Yaralanan 2 görevli hastaneye kaldırıldı. Diğer Ahtapot bölgeye ulaştı.

    İşverenin "yemek tasarrufu" olmasa, 18 işçi de dışarıda olacaktı

    Ahtapot, birden fazla hortumla aşağıdaki suyu çekip tek bir borudan tahliyeyi gerçekleştiriyor. Dakikada 9 ton su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araç, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow