hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Kapımız açık’ sözüne yanıt!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok" dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Erdoğan'ın o sözlerine yönelik dikkat çeken bir açıklamada geldi. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür detayları şu ifadelerle aktardı;

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önümüzdeki hafta yüz yüze görüşmesi bekleniyor. Görüşme için ilk adım Özel’den geldi.

    CHP lideri Özel, Ramazan Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefon ile aradı ve bayramını kutladı.  Beş dakikalık görüşmesinin yanı sıra Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep edeceğini söylemişti. Konu gündemdeyken kabine toplantısı sonrasında Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Erdoğan, Özel’in randevu talebi sorusuna ise "Kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında Özgür Özel, Fransa'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi için gittiği Strazburg kentinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel, "Önümüzdeki süreçte Sayın Erdoğan'la yüz yüze bir görüşmemiz de olacak. Orada da konuşacağız. Bizim bazı devlet geleneklerine hızla geri dönmemiz lazım. Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile bayramda telefonlaştığımızda da söyledim. Biz Türkiye'nin ana muhalefet partisiyiz. Bu seçimlerde birinci partiyiz ama yurt dışına çıktığımızda Türkiye'nin partisiyiz. Türkiye'nin hakları, menfaatleri için birlikte çalışmak durumundayız” sözlerini kullandı.

    GÖRÜŞME NE ZAMAN YAPILACAK?

    Henüz randevu talep edilmedi. Özel'in bu hafta içerisinde Ankara'da olması bekleniyor. Partide belirli programları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu akşamdan itibaren İstanbul'da olacak. Bu nedenle bu görüşmenin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow