hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Ersoy: Kuzeyi konuşurken güneyi ihmal ettik

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çanakkale'de meydana gelen 4.9'luk depremi CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına değerlendiren Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'u da etkileyecek olan kuzey kolundaki fayı konuşurken güneyin ihmal edildiğini belirtti. Ersoy, bu bölgedeki fayın da 7 ve üzeri deprem üretebileceğine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şunları söyledi:

    Beklediğimiz kuzeydeki kol yani Marmara Denizi'nin içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey koluyla ilgili bir deprem değil bu. Güney Marmara'daki fay zonuyla ilgili. Çanakkale sürekli Gemlik Körfezi'nden ya da Biga yarımadasının olduğu kesimlerdeki alanlarda karada ve denizde bir aktivite var. Tabii bu Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz büyük depreme ilişkin değil, güney kollarla ilişkili bir deprem olsa gerek.

    Prof. Ersoy: Kuzeyi konuşurken güneyi ihmal ettik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biz kendimizi kuzey kolu konuşmaya çok kaptırdık. İstanbul'u çok etkileyecek fayı konuşmaya çok kaptırdık ama güneyi konuşmayı ihmal ettik. Bursa ve Çanakkale arasındaki bölgede hem denizin içinde hem karada tarihsel süreçte büyük depremler olduğunu bildiğimiz için bunlar tekrarlanabilir depremler. Dolayısıyla orasının da tehlikeli olduğunu ifade etmek isterim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow