hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı paranın kaynağını sordu! Kaftancıoğlu ifadesinde ne söyledi?

    CHP para kuleleri soruşturmasında CHP İstanbul eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu da ifade verdi. Kaftancıoğlu, "İmamoğlu'nun inşaat genel müdürü Tuncay Yılmaz'ın hangi amaçla orada olduğuna dair en ufak bilgim ve fikrim yok. Tuncay Yılmaz'ın orada olması bana da garip gelmiştir" dedi. Soruşturmanın detaylarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de para sayma soruşturmasının kilit ismi Canan Kaftancıoğlu soruşturma kapsamında ifade verdi. Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

    KAFTANCIOĞLU 3 SAATLİK SAVCILIK İFADESİNDE NE SÖYLEDİ?

    "2018 yılında İstanbul örgütüne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır yeni bir bina alacağımızın sözünü vermiştim. Araştırmalara başladık ve Sarıyer’de bir yer bulduk. Önce binanın satışını yapacak kişi ile sonra onun avukatı olduğunu söyleyen kişi ile görüşmelere başladık. Pazarlık yapmak istedik ama karşı taraf satış vaadi sözleşmesi yapmak istedi. Ben onlara bizim bir siyasi parti olduğumuzu ve bu şekilde satış işlemi yapacağımızı söyledim. Ben satın alınan bedelin tapuda gösterilmesi için o dönemde ısrarcı oldum.

    Satış işlemi konusunda tüm sorumluluk bana aittir. Görüşmeler neticesinde acil binaya ihtiyacımız olması sebebiyle tapu bedeli ile geriye kalan bedelin elden verilmesi konusunda anlaştık. Avukat Gökhan Taşkapan sürece benimle başladığımı ve sonra el çektirdiğimi söylemiş. Bu iddia gerçek dışıdır ve bu konu hakkında bilgi sahibi olması mümkün değildir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcı paranın kaynağını sordu Kaftancıoğlu ifadesinde ne söyledi

    Savcı, Kaftancıoğlu’na söz konusu “Bir tuğla da sen koy bağış kampanyası resmi kanallar üzerinden mi yoksa elden mı teslim edildi” diye sordu.

    Kaftancıoğlu, “Bağış kampanyasında hesaplara gönderilerin paranın miktarını bilmiyorum. Ancak satıcının talep etmedi ile paranın bir kısmının elden ödeneceğini ben orada bulunan herkese söyledim. Ancak bu konuda kiminle ne görüştüğümü hatırlamıyorum. Görüntülerdeki paralar bağış parası bunu biliyorum ama makbuz kesilip kesilmediğini bilmiyorum. Bilmem de mümkün değildir” yanıtını verdi.

    Öte yandan soruşturma kapsamında Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Danışmanı Melih Morsümbül ve iş insanı Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Aydın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow