hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SMS dolandırıcıları seçimi fırsat bildi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Gündemi ise yakından takip ediyor. Seçimler yaklaştıkça dolandırıcılar yeni hedef belirlendi. Oy kullanacak vatandaşlara mail ve SMS yoluyla link atıyorlar. Linke tıklandığında ise bütün veriler ele geçiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''SANDIĞINIZ DEĞİŞTİ'' MESAJIYLA DOLANDIRIYORLAR

    Yerel seçimler yaklaşırken dolandırıcıların yeni hedefi belli oldu. Ayrıntıları CNN TÜRK'te anlatan Bilişim Uzmanı Emre Özcan, "Siber dolandırıcılar birçok yöntemi yeniden deniyor ve karşımıza hep farklı yöntemle çıkıyor. Seçimden örnek verecek olursak size öncelikle bir SMS geliyor. Seçimde oy kullanacağınız sandık ile ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. Sandık numaranızı öğrenmek için tıklayınız şeklinde merak ettirecek en sonda bir metin koyuyorlar ve o metnin sonuna da bir link yerleştiriyorlar. Bu linke tıkladığınızda telefonunuzda açık olan bütün web sitelerine ait bilgiler, çerezler dediğimiz sizin web sitelerinizde gezinirken yaptığınız bütün işlemler, herhangi bir sitede nereye tıkladığınız, alışveriş platformlarında kredi kartı bilgilerinizi kaydetmişseniz bu kredi kartı bilgileriniz, parolanız, yaptığınız yazışmalar mail üzerinden, üye olurken verdiğiniz kişisel bilgiler ve bu kişisel bilgilerin aslında detaylı bir dökümü sadece bu linke tıklamayla karşı tarafın eline geçebiliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SMS dolandırıcıları seçimi fırsat bildi

    Peki, dolandırıcılara karşı nasıl tedbir alınmalı? Bilişim Uzmanı Emre Özcan, "Şifrenin dışında sizin cep telefonunuza bir SMS ya da bir mail üzerinden doğrulama yaparak hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Bu sayede en azından siber dolandırıcıların hesabınızı ele geçirmesine önüne geçmiş oluyorsunuz. Tüm bunlara dikkat edilmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow