hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi: Tokat'ta peş peşe meydana gelen depremler ne anlatıyor? Prof. Dr. Ersoy CNN TÜRK'te değerlendirdi

    Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremi CNN TÜRK'e değerlendirdi. Tokat'ta peş peşe gelen depremler ne anlatıyor? Depremler devam edecek mi? Bu deprem Kuzey Anadolu Fayı'nı tetikler mi? Prof. Dr. Ersoy merak edilen soruları yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamaları şöyle:

    Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın ana kolu üzerinde değil yan kolları üzerinde. Dolayısıyla 6-6,5'a kadar deprem oluşturabileceğini söylemiştim. Bu deprem şöyle kritik Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5,5'la başlıyor bu nedenle önemli. Mühendislik olarak hasarlı binalarda bazı hasarlar meydana gelmiş olabilir. Daha önceki 9 km civarındaydı bu 5 km yüzeye yakın olması daha fazla hissedilmesine neden olur. 5,6 büyüklüğündeki deprem baya hissedilir ama önemli olan hasar meydana gelip gelmemiş olmasıdır.

    "ARTÇI DEPREMLER DAHA AZ ŞİDDETLİ OLACAK"

    Bu deprem belki de bu fayın ürettiği en büyük deprem olabilir. Bundan sonra da depremler olacak ama daha küçük depremler beklenir. İzlemek gerekiyor ona göre artçı depremlere bakmak lazım. Artçı depremler daha az şiddetli olacak. Umarız daha büyük deprem meydana gelmez.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow