hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok'ta çocuklara istismar tuzağı! "Evim çok eğlenceli" dedi kız çocuklarını davet etti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya platformu Tiktok'ta, çocukları hedef alarak yayın açan 56 yaşındaki kişinin kız çocuklarına yönelik sözleri tepki topladı. O şüpheli, "Çocuklara cinsel istismar tuzağı kurduğu" şüphesiyle gözaltına alındı. Peki sosyal medyadaki bu tehlike filtrelenebilir mi? CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın ve Bilal Söyleyenoğlu'nun haberi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tiktok'ta canlı yayın açtı, kız çocuklarına "Bana amca demeyin, ben 18 yaşındayım" dedi."Evim çok eğlenceli" deyip davette bulundu. Kullanıcı gözaltına alındı, gençleri etkileyen video tehlikesi yeniden gündeme geldi.

    Bilişimci Emre Özcan,''Girilen yayınlarda açılan içeriklerin hepsinin bir aslında TikTok tarafına işaretlenmesi var yani TikTok bu yayınları hangi kategoride, hangi nitelikte içeriyorsa bunu yayına girmeden önce sistem bu uyarıyı veriyor.'' dedi.

    Tokat Erbaa'da yaşayan bir Tiktok kullanıcısı hesabından canlı yayınlar açarak Kore'de yaşadığını iddia etti. Bir yayınında Kore müzik grubu Stary Kids'i kendi evinde misafir edeceğini, kız çocuklarının "Gerçekten mi?" sorusuna "Bizim ev çok eğlenceli bizim eve gelin " dediği görüldü.

    TikTok'ta ilişki içerikler için 18 yaş sınırlaması gelmişti ancak bu içerikler çekilmeye devam ediyor. Peki aileler bu içerikler için filtreleme yapabilir mi?

    Özcan, ''Belli kategorileri hariç tutmak istiyorsak, bu kategoriler hariç tutarak imkan sağlıyor. İşin bu tarafında aslında bizim ebeveyn tarafında özellikle bu filtreyi açarak sosyal medya platformlarını kullanmamız gerekiyor.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ebeveynler kendi hesapları ile çocuklarının hesaplarını eşleştirip, filtreleme özelliğini aktifleştirebiliyor.

    Emre Özcan, ''Sosyal medya platformunda ayarlar kısmında çocuğunun kullandığı TikTok hesabıyla ilişkilendirerek çocuğun kullandığı TikTok hesabına, kendi hesabı üstünden fitre oluşturabiliyorlar.'' ifadelerini kullandı.

    Çocuklara yayın yaparak cinsel içerikli sözler de söyleyen sosyal medya kullanıcısı müstehcenlik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından gözaltına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow