hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UNICEF: Gazze'deki kriz insan yapımı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki soykırımı neredeyse 6 aydır devam ederken, Gazzelilerin yaşadığı kabus her geçen gün derinleşiyor. Gazze'deki durum hakkında konuşan UNICEF sözcüsü, Gazze'deki gençlerin kabustan kurtulmak için ölmek istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UNICEF Sözcüsü Elder, "Dün UNİCEF gençlerle bir araya geldi, birçoğu bu kabusun sona ereceğine dair umutsuz olduklarını, bu umutsuzluk nedeniyle kabustan kurtulmak için öldürülmeyi umduklarını söyledi." dedi.

    Gazze Şeridi İsrail ordusu tarafından vurulmaya, Gazzeliler her saldırıda umudunu biraz daha kaybetmeye devam ediyor.

    UNICEF: Gazzedeki kriz insan yapımı

    Refah'ta yaşayan Gazzeliler hakkında bilgi veren Birleşmiş Milletler Çocuk Örgütü UNICEF Sözcüsü James Elder, bölgede yaşananları kabus olarak tanımladı.

     "Bu tür bir korku artık Gazze'de geçerli değil." sözleriyle Gazzelilerin artık ölmekten korkmadıklarını vurgulayan UNICEF Sözcüsü, giderek büyüyen kıtlığın insan yapımı olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UNICEF: Gazzedeki kriz insan yapımı

    Elder, "Kuzeyde şimdi kullanılabilecek eski bir geçiş noktası var. İnsanların yemek istemek için ellerini ağızlarına götürdüğü yerden 10 dakika uzakta. 10 dakika! Bunu açarsak bu insani krizi birkaç gün içinde tersine çevirebiliriz. Ama kapalı kalıyor. Şunu unutmayın: Yaklaşmakta olan kıtlık tamamen öngörülebilir, tamamen önlenebilir, insan yapımı." ifadelerini kullandı.

    UNICEF: Gazzedeki kriz insan yapımı

    Gazze'ye girebilen yardımların azlığına vurgu yapan Elder, bölgedeki hissiyatı bu sözlerle anlattı ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

    James Elder, "Artık dün duyduğumuz gibi ateşkes sembolik değil esaslı olmalı. Rehineler evlerine dönmeli. Gazze halkının gitmesine izin verilmeli. Sabah saat üçte burada bombardıman olduğunda ve tüm bina sallandığında, yatağınıza uzanırsınız ve açıkçası sanki bir tabutun içinde yatıyormuşsunuz, öylece bekliyormuşsunuz gibi gelir." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow