hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Gemisi Hangisidir? Dünya'nın En Uzun Gemileri Listesi...

    Dünyanın En Büyük Gemisi Hangisidir Dünyanın En Uzun Gemileri Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Genel çerçevede dünyanın en büyük gemileri daha çok yolcu gemileri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle içerisinde pek çok farklı eğlence merkezi, sayısız konaklama alanı, havuzları ve yemek bölgesi gibi oldukça fazla sayıda ayrıcalığı yer alır. Bu ayrıcalıklar ile beraber uzunluk kapsamında Titanik gemisini bile geride bırakmış çok büyük gemiler bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunlar içerisinde özellikle Wonder Of Seas gemisi şu an dünyanın en büyük gemisi olarak öne çıkar. Güverte sayısı, yolcu kapasitesi ve pek çok özelliği ile oldukça görkemli bir gemi olarak öne çıktığını ifade etmek mümkündür.

    Dünya'nın En Büyük Gemisi Hangisidir?

    Dünyanın en büyük gemisi bir yolcu gemisi olarak ifade edilebilir. Bu yolcu gemisi ise Wonder Of Seas olarak bilinmektedir. Eyfel Kulesi'nden daha uzun boyuta sahip olması ile oldukça görkemli ve aynı zamanda göz korkutucu bir görsele sahiptir. Tam olarak 362 metre gibi dev bir yapıya sahip olan bu gemi, 18 güverteye sahiptir. Aynı zamanda toplamda 6.988 yolcu kapasitesi olarak öne çıkar. Diğer yandan 2300 mürettebatı ile büyük bir gövde gösterisi sergilediğini söylemek gerekir.

    Dünyanın En Büyük Gemisi Hangisidir Dünyanın En Uzun Gemileri Listesi...Dünya'nın En Uzun Gemileri Listesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya çapında metre cinsinden ele alındığında oldukça fazla sayıda uzun gemi bulunmaktadır. Bu gemilerin hemen hepsinin yolcu gemisi olduğunu da ifade etmek mümkündür.

    - Wonder of seas yolcu gemisi, 362 metre

     - Oasis Class yolcu gemisi, 360 metre

     - Queen Mary 2 Transatlantik gemisi, 345 metre

     - Berge stahl yük gemisi, 343 metre

     - Uss enterprise uçak gemisi, 342 metre

    Bu şekilde farklı görevleri ve özellikleri bulunan oldukça fazla sayıda dünyanın en büyük ve uzun gemileri bulunmaktadır. Bazıları yolcu gemisi olurken bazıları Transatlantik gemileri ve askeri gemi olarak da öne çıkmaktadır. Tabii ağırlıkları bakımında tonlarca ağır bir yükü taşıdığını ifade etmek gerekir.

    Dünyanın En Büyük Gemisi Hangisidir Dünyanın En Uzun Gemileri Listesi...Dünyanın En Büyük ve Uzun Gemilerinin Görevleri?

    Dünya çapında farklı görevlere sahip oldukça fazla sayıda gemi bulunmaktadır. Özellikle bu gemilerin gövde gösterisi sergiler gibi yükseklik ve uzunlukları aynı zamanda göz korkutucu bir etki yaratır. Öyle ki bir yolcu gemisi olarak öne çıkan Wonder Of Seas gemisi, toplamda 360 metre gibi bir devasa uzunluğa sahiptir. Aynı zamanda bir trans hatırlattık gemisi olarak öne çıkan Queen Mary 2, 345 metredir. Farklı bir göreve sahip olan uçak gemisi USS Enterprise ise 342 metre uzunluğu ile yine bu konuda öne çıkar. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow