hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçki İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de İçki Hakkındaki Tüm Ayetler...

    İçki İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde İçki Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand

    Kuran-ı Kerim'de içki ve benzeri alkollü içeceklerin tüketilmesi yasaklanmıştır. Bunun sebebi, insanları günaha ve çeşitli zararlara sürükleniyor olmasıdır. Ayrıca alkol tüketimi insanların akıl ve iradesini etkileyerek birçok hatalı duruma düşmelerine neden olmaktadır. İçki tüketiminin insan sağlığına zarar vermesinin yanı sıra ailevi sorunlara, toplumsal problemlere ve suça yol açabileceği de unutulmamalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dini açıdan bakıldığında içki, kişinin ahlaki ve dini değerlerinden uzaklaşmasına, nefsi yönelimlerinin artmasına ve kalbin kararmasına neden olabilir. Kuran da ise alkollü içeceklerin tüketiminin şeytani bir durum olduğu üzerinde durulmaktadır. Bu nedenle Müslüman erkek ve kadınlar, Allah'ın emirlerine uymakla ve içki gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmakla sorumludur.

    İçki İle İlgili Ayetler ve Mealleri

    Kuran-ı Kerim'de içki ile ilgili ayetler Maide, Bakara ve Nisa surelerinde geçmektedir. Maide 90, 91, 93; Bakara 219 ve Nisa 43 numaralı ayetlerde iman eden kişilere seslenilmekte ve mealen şu ifadeler yer almaktadır:

    Maide Suresi, 90: Şarap, kumar ve falcılık işleri şeytani ve pis konulardır, onlardan kaçınarak kurtuluşa erebilirsiniz.

    Maide Suresi, 91: Şarap, kumar, heykel, fal okları ve şans oyunları sadece şeytani işlerdir. Kurtuluşa ermek için bu işlerden kaçınmak gerekir.

    Maide Suresi, 93: Kumar, alkol, fal işleri ve putlar ancak şeytani meselelerdir ve kirli mevzulardır. Kurtuluş için bu işleri yapmaktan uzak durmak gerekir.

    Bakara Suresi, 219: Size içkiyi sorduklarında ikisi arasında bulunan büyük günahtan bahsedin. İnsanlar için faydası olsa da günahı çok daha büyük ve önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisa Suresi, 43: Sarhoşken namaz kılınmaz, tamamen aklı başında olmayanlar namaza yaklaşmamalıdır. Allah'ın koyduğu ölçü ve sınırlara uymak kişileri muzaffer kılar.

    Anlaşılacağı üzere, Kuran'da belli yerlerde alkol diğer bazı kötü alışkanlıklarla bir arada geçmekte ve sakıncalı konusunda tüm Müslümanlar uyarılmaktadır. Bu uyarıya uymanın ise inanan insanları başarıya ulaştıracağı yönünde motive edici ifadeler kullanılmaktadır.

    Kuran-I Kerim'de İçki Hakkındaki Tüm Ayetler

    Kuran-ı Kerim'de içki konusunun geçtiği tüm ayetlerin ortak özelliği, içkinin kişilere verdiği ve verebileceği zararlarının vurgulanmasıdır. Bunun yanında içki ve sarhoşluk hali insanları kötülüğe sürükleyerek insanların ahlaki değerlerini bozabilir. Ayrıca alkol tüketiminin insanlarda sağlık sorunlarına sebebiyet vermesi muhtemel olup toplumsal yaşamda da sosyal bazı sorunlara yol açabilir.

    Kur'an-ı Kerim'de içki ve alkol konusunun geçtiği ayetlerde zararların yanı sıra, insanları doğru yola yönlendirmek için uyarılar da yapılmaktadır. Ayrıca, içki içmekten kaçınılarak Allah'ın belirlediği istikamet doğrultusunda yaşanabileceğine vurgu yapılmıştır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow