hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabir Azabı İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Kabir Azabı Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Kabir Azabı İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Kabir Azabı Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kabir azabı konusunda İslam alimlerinin hala birçok farklı tartışması söz konusudur. Bundan dolayı kabir azabının Müslümanlık açısından büyük önemi vardır. Bazı İslam alimleri kabir azabın olmadığını dile getirirken, bazı isim alimleri ise bu konuda hadis ve ayetler üzerinden kanıt sunar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O yüzden kabir azabı ile ilgili ayetler ve mealleri bulunur. İnsanların dünya hayatı boyunca yapmış oldukları kötülüklerin karşılığı olarak günahları üzerinden çekeceği acılar kabir azabı olarak bilinir. Hangi surede kabir azabı konusunda ne tür ayetler geçiyor en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

    Kabir Azabı İle İlgili Ayetler ve Mealleri

    İslamiyet'in gerekliliklerini yerine getirmeyen, kötülük yapan ya da Allah'ın emirlerine karşı gelenlerin kıyamete kadar çekecekleri ızdırap kabir azabı üzerinden ele alınır. Kur'an-ı Kerim'de ise kabir azabının olduğuna dair birçok farklı ayet olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda bu ayetler mealleri ile beraber sunulur.

    - Secde suresi 20 ayet; Günahı batanların varacakları yer ateştir. Oradan ne zaman çıkmak isterlerse geri çevirirler ve onlara şöyle denir; Asılsız saydığınız cehennem azabını tadın.

    - Secde suresi 21 ayet; Belki dönüş yaparlar diye, o büyük azaptan önce onlara daha yakın azaptan muhakkak tattıracağız.

    - Enam suresi 98 ayet; O, sizi tek nefisten yaratandır. Sizin için bir müddet emanet olarak kalacağınız yer ve bir de devamlı olacağınız yer vardır.

    - Taha suresi 124 ayet; Kim benim kitabıma sırt döner ve beni aramaktan uzak kalırsa, şüphesiz ki onun için dünyada sıkıntılı ve zor bir geçim vardır. Kıyamet günü ise onu kör şekilde diriltip huzurumuza ulaştıracağız.

    Bu şekilde birçok farklı ayet ile beraber sure üzerinden kabir azabı ile ilgili mealleri olduğunu söylemek mümkün. Öne çıkan meallerine bakıldığı zaman kabir azabı ile ilgili bilgiler olduğu anlaşılıyor.

    Kuran-I Kerim'de Kabir Azabı Hakkındaki Tüm Ayetler

    Kabir azabı ile ilgili ele alındığı zaman bu konuda Kur'an-ı Kerim'de birçok farklı ayet olduğunu söylemek mümkün. Bu ayetler belli süreler içerisinde yer almaktadır. Mealleri okunduğu zaman ise her birinin kabir azabı ile ilgili açık şekilde bilgi verdiği görülüyor.

    - Secde suresi 20. ayet
    - Secde suresi 21. ayet
    - Secde Suresi 22. ayet
    - Enam suresi 98. ayet
    - Tevbe Suresi 84. ayet
    - Taha suresi 124. ayet

    Yukarıda olduğu gibi tüm bu sureler içerisinde ayetler ile beraber kabir azabı konusunda mealleri bulunuyor. Böylece Türkçe üzerinden çevrim yapıldığında kabir azabı ile ilgili bilgiler olduğu görülmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow