hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Kalp Kırmak İle İlgili Sözleri...

    Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Kalp Kırmak İle İlgili Sözleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kalp kırmak İslam dinine göre büyük günahtır ve insanların kalplerini kırmamaya özen göstermek önemlidir. Kalp kırmak ile ilgili birçok hadis ve söz de vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalp Kırmak İle İlgili Hadisler

    Kuşları ürkütüp isimlerinden, hareketlerinden ve seslerinden manalar çıkarmak, uğursuzluğa inanmak, kumlar üzerine çizgiler çizerek geleceğe yönelik hükümler çıkarmak bir çeşit kehanet ve sihirdir.

    Rızkının çoğalmasını ve ömrünün çok uzamasını isteyen kimseler akrabalarını kollasınlar ve gözetsinler.

    Allah'ı (cc) anmadan çok konuşmayın. Allah'ın (cc) zikri dışında çok sözler söylemek kalbi katılaştırır. Katı kalpli olanlar ise Allah'tan (cc) çok uzak kimselerdir.

    Cennete girecek olan bazı insanlar vardır ki, onların kalpleri de aynı kuş gibidir.

    Fakir kimseleri kollayıp gözetin. Aranızdaki zayıflar sayesinde Allah'tan (cc) yardım görüldüğünden ve rızıklandığından hiç şüpheniz olmasın.

    Peygamber Efendimizin Kalp Kırmak İle İlgili Sözleri...

    Kim birinin kalbini kırıp da onu ağlatırsa o kişinin bedduasından sakının. Çünkü kırılan kalbin gözyaşı yere düşmeden ne dilerse o olur.

    İncittiğiniz gönlün ve kırdığınız kalbin bedduasından korkun.

    Kalp kırmak Kabe yakmak gibidir.

    Umut verip güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığınız insanların gönül sadakasını iki dünyada da veremezsiniz.

    Kafir bile olsa kimsenin kalbini kırma. Kalp kırmak, Allah'ı (cc) incitmek demektir.

    Kalp Kırmak Ne Demek?

    Kalp kırmak, insanları üzecek ve gücendirecek davranışlarda bulunmak anlamına gelir. Karşı tarafın beklediği dışında bir davranış sergilemek onun gücenmesine ve ruhsal olarak da incinmesine neden olabilir.

    Bu durumda kalp kırıklığı olabilir ve insanlar kendilerini bundan dolayı kötü hissedebilir. Kalp kırmak, duygusal anlamda insanları hoşnut olmadığı bir durumun içine sürüklemek şeklinde de bilinir.

    Kalp İle İlgili Ayetler

    Onların kalplerinde hastalık vardır. Allah da (cc) onların hastalıklarını artırmıştır. Yalan söylemeleri ve yalanlamaları nedeni ile onlar için can yakıcı bir azap var. (Bakara 10)

    Bilmeyenler: Allah'ın (cc) bizimle konuşması veya bize bir ayetin gelmesi gerekmez miydi? demişlerdi. Onlardan öncekiler de benzer şeyler söylediler. Kalpleri bu nedenle birbirlerine benzedi. Biz yakından inanan bir topluluk için de ayetlerimizi açıkladık. (Bakara 118)

    Şayet yolculukta olursanız ve orada bir yazıcı bulamazsanız rehin alabilirsiniz. Birbirinize güvenirseniz kendisine güvenilen, emaneti geri versin ve de Rabbi olan Allah'tan (cc) korksun. Şahitliği kesinlikle gizlemeyin. Her kim gelir de şahitliğini gizlerse şüphesiz ki o günahkar kalpli biri olarak görülür. Allah (cc) her yapılanı bilen ve her söyleneni işitendir. (Bakara 283)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow