hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pembe Kuvars Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Pembe Kuvars Taşı Nerelerde Kullanılır?

    Pembe Kuvars Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Pembe Kuvars Taşı Nerelerde Kullanılır
    expand

    Kuvars taşı, yerkürede çok yaygın bir şekilde bulunan doğal taşların başında gelir. İçerdiği mineraller sayesinde pek çok hastalığın tedavisinde ve alternatif tıp alanında kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pembe Kuvars Taşı Nedir?

    Pembe kuvars taşı, çok yaygın bulunan doğal taşlar arasında yer alır. Gül kuvars ya da aşk taşı ismi ile de bilinen pembe kuvars; kalbi yatıştırır ve sakinleştirir. Aynı zamanda, bulunduğu ortama mutluluk, sevgi ve huzur yayan özel bir kristaldir. Yapısı itibari ile kristallerden oluştuğu için kuvars kristali ismi ile de bilinir. Mevcut doğal taşlardan onu ayıran en önemli özelliği ise, çok daha sert ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Bu özelliği sayesinde ise, çevre ve iklim şartlarından etkilenmez.

    Pembe Kuvars Taşı Ne İşe Yarar?

    Pembe kuvars taşı, güçlü enerjisi sayesinde aşk ve sevgiyi temsil eder. Affetme, aşk, öz sevgi ve romantizm konularında da etrafa çok güçlü titreşimler yayar. Fiziksel olarak bakıldığında ise, evinizin bir köşesine koyduğunuz pembe kuvars taşı, ortamın dengeyi sağlamaya ve stres seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

    Antik Mısır medeniyetinde pembe kuvars kristalinin cildin yaşlanmasını geciktirdiğine inanılırdı. Bu inanç günümüzde de hala devam ediyor. Cilt bakımınızda kullanacağınız pembe kuvars taşından bir masaj aleti ya da roller, cildinize ışıltı vermeye ve temizlemeye, genç bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

    Pembe kuvars taşının başlıca faydaları ve özellikleri ise şunlardır;

    Kristali taşıyan kişiyi duygusal olarak şifa bulur. Aynı zamanda, travma ya da negatif düşüncelerin oluşturduğu duygusal duvarları yıkmaya yardımcı olur.

    Etrafa yaydığı titreşimler ile olumsuz düşünceleri temizler. Aynı zamanda sevgi ve aşka yer açar.

    Pembe kuvars taşı, sadece başkalarını değil kendinizi de affetmenizi sağlar.

    Bu taş sadece başkalarını değil kendinizi de sevmenizi sağlar.

    Pembe Kuvars Taşı Nerelerde Kullanılır?

    Pembe kuvars taşı, soluk pembe rengi ile tarih boyunca sevginin ve romantizmin simgesi olan kristal, şeklinde antik çağlardan beri takı ve süslemelerde yoğun bir şekilde kullanılıyor.

    Pembe Kuvars Hangi Çakra ile İlişkilidir?

    Pembe kuvars taşı, kalp çalardı ile doğrudan ilişkilidir. Kalbinizin üzerine, doğrudan cildinize temas ettirerek tuttuğunuz pembe kuvars kristali kalp çakrasını aktive eder. Bu kristal, titreşimleri ile ciddi duygusal dönüşümleri de destekleyenle önemli bir araçtır. Geçmiş travmaların kişiler üzerinde bıraktığı olumsuz düşünce ve duyguları önemli ölçüde hafifleterek kişiyi önce öz sevgiye daha sonra da kısa zaman içinde de aşka açar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow