hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? 6 gün oruçları başladı mı? Şevval orucu faziletleri! Şevval ayı orucu kazaya niyet edilir mi?

    Şevval ayı orucu ne zaman tutulur 6 gün oruçları başladı mı Şevval orucu faziletleri Şevval ayı orucu kazaya niyet edilir mi
    expand

    Şevval orucu ne zaman tutuluyor? sorgulatması hız kazandı. 6 gün orucu olarak bilinmektedir. Ramazan ayının sona ermesiyle bayram tebrikleri başladı. Bir ay boyunca ibadetlerini gerçekleştiren Müslüman alemi Şevval ayını da araştırıyor. İşte Şevval ayı oruçlarına dair bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şevval, Hicri takvime göre yılın 10. ayıdır. 1 Şevval Ramazan Bayramı'nın ilk günü iken, 3 Şevval son günüdür. Peki, şevval orucu ne zaman, şevval ayında kaç gün oruç tutulur?

    Şevval orucu ne zaman tutulur?

    Şevval ayı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü itibariyle başladı. Şevval ayının ilk günü Ramazan Bayramı'nın 1. günü idrak ediliyor. 8 Mayıs’ta ise son buluyor. Ancak şevval ayının ilk üç günü Ramazan Bayramı ve bayram birinci günü oruç tutmak dinimizce mekruh olduğu için 6 günlük şevval orucu bayramdan sonra tutuluyor. 

    Şevval ayı orucu kazaya niyet edilir mi?

    Diyanet'in yaptığı açıklamaya göre; Şevval ayında nâfile olarak tutulan oruç, Ramazan'da tutulmayan oruçların yerine geçmez; yani Ramazan'da tutulmayan oruçların ayrıca kaza edilmesi farzdır. Bir oruçta hem kaza hem de nâfile yerine niyet edilmesi geçerli olmadığından Şevval ayında tutulan oruçta da bunlardan yalnız birine niyet etmek gerekir.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow