hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Televizyonun Babası: John Logie Baird Ve İcatları

    Televizyonun Babası: John Logie Baird Ve İcatları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    1923 yılında icat ettiği televizyon ile kitle iletişim alanına yepyeni bir soluk getiren mucit John Logie Baird. John Logie Baird bir mucit ve aynı zamanda İskoç mühendisidir. İcadını tanıtmak amacıyla gazetelere başvuru yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Televizyon için ise, insanların görüntülü iletişimini sağlamak için bir makine olarak bahsetti. Sadece televizyonun icadı tüm insanlığı yakından etkilemeye başardı. John Logie Baird sadece televizyonu icat etmedi, o teknolojik anlamada ciddi değişimleri de beraberinde getirmeyi başardı. 

     Televizyon Babası Kim?

     Televizyonun mucidi ve babası John Logie Baird. Gazeteye başvuru yaptığında, onun deli olduğu düşünülmüştür. Bu yüzden mucidi kimse ciddiye almadı. Ancak 1926 yılında gerçekleştirilen bir yayın ile herkes onu mucit olarak tanıdı. 1928 yılından itibaren televizyon birçok ilke imza attı, devamlı gelişti. Televizyonun ortaya çıkması ile birlikte teknolojik alanında gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. 

     Televizyonun Babası: John Logie Baird ve İcatları

     13 Ağustos 1888 tarihinde John Logie Baird doğdu. Babası da yeni teknolojik gelişmeleri takip ederek, onlardan yararlanmaya çalışıyordu. İcat edilen telefon ve elektrik, John Logie'nin dikkatini çekmişti. Böyle bir ortamda büyüyen John, jeneratörlere karşı çok ilgiliydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     John Logie Baird petrollerde çalışan jeneratör yapmayı başardı. O zamanlar John henüz 12 yaşındaydı. Aynı zamanda bir telefon santrali kurdu ve arkadaşları ile iletişim kurmayı başarmıştır. Böylelikle John bir mucit olacağının işaretlerini vermeye başlamıştır. 

     John Logie Baird İlk Televizyon Yayını Nasıl Oldu?

     John Logie Baird ne kadar ciddi bir iş başardığının farkındaydı. Televizyon ilk kez 25 Mart 1925 yılında halka tanıtıldı. Televizyon ekranına yansıyan silüyetler vardır. Bu insanlarda ciddi bir şaşkınlık yaratmıştır. Ekrana yansıyan ilk görüntü bir kuklaydı. İnsanlara, kablosuz görüntülü makine olarak bahsedildi.

     Televizyon ekranına yansıyan ilk insan ise John Logie Baird'ın asistanı olan William Edward Taynton oldu. 3 Temmuz 1928 yılında ilk renkli televizyon görüntüsü Noele Gordon'a ait olmuştur. 20 yüzyılının ikinci çeyreğinde televizyon ile ilgili gelişmeler oldukça hızlanmıştır. 

     John Logie Baird Başka Ne Yaptı?

     John Logie Baird bazı mucitlerinde başarısız da oldu. Grafiti ısıtarak elmas yaratmaya çalışan John, o zaman 20'li yaşlarındaydı. Paslanmaya dayanıklı bir cam tıraş bıçağını icat etti, ancak o da parçalandı.

     Pnömatik ayakkabı yapmaya çalıştı ancak bu alanda da başarılı olamadı. Daha sonra termal iç çorap icat etti. John Logie Braid'in ayakları çok üşüyordu ve bu çorap işe yaramıştır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     John, video kayıt cihazı üretmeye çalıştı. Bunu başardı ancak o cihazın geliştirilmesi engellenmiştir. John Logie Baird bazı ödüllere de layık görülmüştür. 

     20 yüzyılın şüphesiz ki en büyük icadı televizyon olmuştur. John, sadece televizyon ile değil yaptığı diğer icatları ile de ön plana çıkmaya çalıştı. 

     1928 yılında televizyon sinyalleri New York'a gönderilmeye başlandı. Rekabet böylelikle sadece teknolojik alanda değil, televizyonculuk alanında da başlamıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow