hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Akif Beki Akif Beki

    Paralel hezeyanlar

    03.06.2014 Salı | 07:33Son Güncelleme:

    Şu sıra çok rastladığım üç zırvalık var ki hangisi daha zırva karar veremedim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kripto, yani gizli bir paralelci olduğu savı mı?
    Taksim’de, Gezi eylemleri esnasında CNN International muhabirini gözaltına alan kişinin,  ne yaptığını gayet iyi bilen paralelci bir polis olduğu tezi mi?

    Binlerce kişinin tehdit ve şantaj amaçlı dinlendiği haberlerinin baştan sona düzmece olduğu, paralel çeteyle filan uzak ya da yakın bir alakasının bulunmadığı safsatası mı?
    Bilemedim...

    ***

    Sadullah Ergin, kuruluşundan itibaren elini taşın altına sokmuş, grup başkan vekili ve Adalet Bakanı olarak AK Parti iktidarının yükünü çekmiş isimlerden biri. Ona bile ‘paralelci’ yaftası yapıştıracak kadar ileri giden hükümet yanlıları türedi, hesap edin.
    Ne ara ‘dava’nın sahibi oldular da Sadullah Bey’i hesaba çekip sadakatini sorgulama konumuna geldiler, vallahi hayret.
    Yargıdaki paralel kadrolaşma Sadullah Bey’in eseriymiş, HSYK’nın olay bildirisinden haberi de onayı da varmış ama önceden bildiği halde Başbakan’dan saklamış vesaire...

    İnsaf birader, ‘Bulduğun yerde üstüne yürü’ ruhsatını verenler de mi görmez paralelcilerle mücadelenin nasıl çığırından çıktığını!

    ***

    CNN International televizyonunun muhabiri Ivan Watson, Taksim’de canlı bağlantı sırasında polis müdahalesine maruz kalmış. Geçici olarak alıkonma sebebi, pasaportunu o anda izhar edememesiymiş.

    Bu saçma gerekçeyle dünyaya rezil edilmişiz, demek ki bunu yapan olsa olsa art niyetli bir paralelci polis olabilirmiş...

    Kimin umurunda cancağızım?

    Ha paralelci, ha maralelci, ha kurnazlığından, ha şapşallığından hükümete zarar vermiş, bize ne! Yol açtığı kepazelik o polisin yanına kalıyorsa, gerisini ondan zarar gören hükümet düşünmesin mi?

    ***

    YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN