hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Cansel Poyraz Akyol Cansel Poyraz Akyol

    ..3,2,1 NAKAVT

    04.06.2016 Cumartesi | 10:04Son Güncelleme:

    Muhammet Ali, modern zamanların en ilham verici karakteri. Sahip olduklarımızın kölesi olduğumuz bu çağda; sahip olduklarını bir çırpıda elinin tersiyle itebilen bir anti-kahraman.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçücük ünvanları için her gün yüz şaklabanlık yapanların, güce yanaşmak için aklı ve vicdanı terk eden adamların  dünyasında, dünya şampiyonluğu ünvanına gözünü kırpmadan veda edebilen bir efsane.

    İktidar yalakalarının sırf egemenlere yaranmak için savaş dahil her türlü rezilliğe alkış tuttuğu bir çağda; "benim vietnamlılarla bir sorunum yok" diyerek devletlerin kirli savaşlarına alet olmayı reddeden bir don kişot.

    Saddamın elinden rehine alabilecek kadar; dünyanın her yerinde kredisi olan bir adam.

    Rüyalar ülkesi amerikada rengi yüzünden kabusu yaşayan çocukların, onun attığı her yumrukla hayata atamadıkları yumrukların iç ferahlığını yaşayan yoksul kalabalıkların ilham kaynağı,

    Sponsorluk, reklam, imaj, pr projelerinin maşası olmamış son şampiyon. Nevi şahsına münhasır, cesur, iddialı ve iz bırakan bir adam.

    Şimdi ölümünün ardından aklımızda kalan; arabaları, gönül ilişkileri, beyaz saray resepsiyonlarındaki görüntüleri değil; ırkçılığa, haksızlığa, savaşa karşı duruşu, tüm bunlar için ödediği bedel, ringlerdeki tartışmasız başarısı ve boyun eğmeyen o asil tavrıdır.
    Bu da kolay kolay herkese nasip olmaz. Ancak cesur ve temiz bir hayat yaşayanların tadabileceği bir sondur.

    Ölüm şimdi onu nakavt etmiş görünse de; 12 raund sonunda hayatı sayı farkıyla yenen yine o oldu ve ünvanını korudu, Güle güle "Tüm Zamanların En İyisi"