hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Kanburoğlu
    Hakan Kanburoğlu

    Hakan Kanburoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Şifalı Kükürt Gölü: Kapukargın Termal Tesisi! Faydaları saymakla bitmiyor!

    Bu haftaki yazımda Dalaman'da yer alan Kapukargın Kükürt Kaplıcasından bahsedeceğim. Genellikle Dalaman'da yaşayanların bildiği bu kükürt havuzları 42 dönümlük arazi üzerindedir.

    Devamını Oku26.04.2024

    Batı Anadolu'nun en eski yerleşim yeri: Hacılar Höyüğü! Burdur gezilecek yerler listesi ve Hacılar Höyüğü hakkında bilgiler…

    Bu haftaki yazımda sizlere 10 bin yıllık tarihiyle dikkat çeken Hacılar Höyüğünü anlatırken Burdur’da gezilecek yerleri de listeleyeceğim.  Hacılar Burdur'un 25 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Toplam 9 yerleşim tabakası bulunan Hacılar'da ilk yerleşim M.Ö. 7000 yılları olarak tarihlendirilmiştir, Hacılar ayrıca Batı Anadolu'nun bilinen en eski yerleşimidir. Yerleşimi 1956 yılına İngiliz Arkeolog, James Mellaart keşfetmiştir. Ayrıca bu höyük, Toroslar'ın kuzeye uzanan sırtları arasında oluşmuş bir vadide bulunmaktadır. Batısında ise Koca Çay akmaktadır.

    Devamını Oku15.04.2024

    Gideros Koyu, Akdeniz ve Ege'yi aratmıyor! Cide Festivali ne zaman, Kastamonu Cide'de neler yapılır?

    Bakir bir koy olarak dikkat çeken Gideres Koyu, Kastamonu'da yer alıyor. Akdeniz ve Ege koylarını aratmayan bu koy Cide festivalleriyle ziyaretçi akınına uğruyor.

    Devamını Oku28.03.2024

    Vanadokya! Van'daki peri bacaları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor!

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar köyünde bulunan peri bacalarına benzeyen oluşumlar şehrin turizmine de katkı sağlıyor. Şehir merkezine 125 km uzaklıkta bulunan bu köydde ilginç yeryüzü şekilleri fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu.

    Devamını Oku18.03.2024

    Erzurum'un peribacaları da meşhur! Narman Peribacaları nerede, şenlikleri ne zaman?

    Peri bacalarının sadece Kapadokya'da olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yeni yazımda gizli kalan, az bilinen yerlerden bahsetmeye devam edeceğim. Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan peri bacaları kısa sürede turizme katkı sağlamaya başladı.

    Devamını Oku05.03.2024

    Kümbet Yaylası - Gezilecek yerler! Hem göze hem damağa hitap eden yayla!

    Bu haftaki yazımda Giresun'un Kümbet yaylasından bahsetmek istiyorum. Karadeniz turlarına yeni yeni eklenen bir rotasyon olan Kümbet Yaylası'yla ilgili şu bilgilere göz atmakta fayda var.

    Devamını Oku22.02.2024

    Lavantalar içinde bir köy Kuyucak! Kuyucak festivalleri ve kafeleriyle turist çekiyor!

    Bu haftaki yazımda keşfedilmeyi bekleyen köylerimiz arasında yer alan Kuyucak'ı ele alıyoruz. Kuyucak, Isparta ilinin Keçiborlu ilçesine bağlı bir köydür.

    Devamını Oku15.02.2024

    Göbeklitepe ile İlgili az bilinen 5 Detay

    Göbeklitepe, insanlık tarihini yeniden yazan ve arkeolojik dünyada büyük bir heyecan yaratan bir yerdir. Mezopotamya'nın kuzeyinde, günümüzde Türkiye sınırları içerisinde bulunan bu antik yerleşim, insanlık tarihindeki bilinen en eski tapınak kompleksi olarak kabul edilir. Ancak, Göbeklitepe hakkında hala pek çok bilinmeyen detay ve sır bulunmaktadır. İşte bu gizemli mekanla ilgili az bilinen 5 detay:

    Devamını Oku13.02.2024