hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Pınar Yılmazerler Pınar Yılmazerler

    Üç bacaklı Kangal’ın hikayesi

    02.04.2015 Perşembe | 15:12Son Güncelleme:

    Hepimizin seyretmeyi çok sevdiği o çocuk ve hayvan konulu sevimli fotoğraflara, videolara eklenen inanılmaz bir çocuk-hayvan öyküsü daha sizi bekliyor. Bu bir kitap: Adı “Haatchi ve Küçük Dostu”.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç bacaklı Kangal’ın hikayesi
     
    Haatchi bir Kangal. Tren raylarına terk etmişler onu, ölsün diye. Bir kalpsiz, ondan kurtulmak istemiş. Yapan kimdir, nedir hiç bilinmiyor. Ki zalimliğin hiçbir özrü zaten olamaz! Üzerinden tren geçmesine rağmen mucizevi bir şekilde hayatta kalıyor Haatchi. Bir ayağı ve kuyruğu kesiliyor mecburen.

    Ailesi tarafından “Küçük D” diye çağırılan Owen ise çok nadir görülen kas hastalığına tutulmuş ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir çocuk. Buraya kadar Haatchi de, Owen da çok şanssız görünüyor değil mi? Ama değil işte. İkisi de aslında çok şanslı. Çünkü bir çok insanın sahip olamayacağı gerçek birer dosta sahipler.

    Bu ikilinin yolları kesiştiği anda dünya daha bir farklı dönmeye başlıyor onlar için. En basit örnekle; ilaç içmeyi sevmeyen Owen, arkadaşı Haatchi’nin kendi ilaçlarını içtiğini görünce artık hiç sorun çıkarmıyor. Gazeteci Wendy Holden’ın kitaplaştırdığı bu hayat hikayesi, sol yanında duygu taşıyan herkes için. O kadar dolu dolu bir kitap ki bu. Owen’ın zorlu mücadelesi sırasında anne ve babası sıkıntılara dayanamayıp, ayrılıyorlar. Küçük çocuğun hayatına sonradan katılan üvey anne ise tam bir mücadele insanı. Aynı zamanda köpek eğitmeni olan kadın, hem Owen’la, hem de Haatchi’yle yakından ilgileniyor, yardım çalışmalarına katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç bacaklı Kangal’ın hikayesi

    Anlayacağınız, elinden ne gelirse yapmaya çalışıyor. Merak ederseniz Facebook’ta Haatchi adında bir de sayfası var. Eğer bu müthiş kitabı alıp okumak isterseniz; bir iyiliğe de vesile olacaksınız. Nasıl mı? Satılan her kitabın 1 TL’si Türkiye Kas Hastalıkları Derneği KASDER aracılığıyla bir çocuğun, 1 TL’si de Yaşam Hakkına Saygı Derneği aracılığıyla bir hayvanın hayatını aydınlatacak. Aslında bu kitap sizin de hayatınızı aydınlatacak. Mutsuz, umutsuz olduğunuzda üstünden tren geçmesine rağmen hayatta kalan Haatchi’yi, tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen en iyi dostunu bulan Owen’ı düşünün ve mucizelere inanın.