hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Semiha Şahin Semiha Şahin

    Şeker de yiyebilsinler...

    16.03.2015 Pazartesi | 16:18Son Güncelleme:

    Çocuk olmak zordur bu ülkede... Hele bir de kadın, azınlık ya da eşcinselsen hiç unutmazsın daha çocukken nasıl korkutulduğunu, susturulduğunu. Aklın büyüdükçe anlarsın canının neden yakıldığını, neden ağlatıldığını... Sen büyürsün, travmaların da seninle büyür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuk olmak zordur bu ülkede... Sorsan herkesin derdi seni güldürmek, geleceğe hazırlamak, mutlu bir ülke miras bırakmaktır da; öyle olmaz işte hiç. Vurulur çocuklar, ölüm haberleri peş peşe sıralanır. Bir bakarsın çocuk ve ölüm kelimeleri rahatça kullanılır olmuş aynı cümlede Berkin de öyle oldu işte. 9 ay direndi hastanede, vicdanı olan çok dua etti amaa çıkamadı o cümleden. 15 yaşında kalalı 1 yıl oldu. Komaya girdiginde 45 kiloydu, kalbi durdugunda 16.  Ölümünün üzerinden 365 gün gecti ama hiç kimse adalet önüne çıkarılamadı. 'Unutmazsak umut var' inancıyla dikilen heykeline bile tahammül edemeyen oldu. 

    Çocuk olmak zordur bu ülkede. Tecavüze uğrayanların yarısı çocuk. Okula gidemeyen, yoksulluktan küçük, cansız bedeni babasının sırtında taşınan, dedesi yaşındaki adamın bedenine hapsedilen, 13 yaşında 26 erkeğin tecavüzüne ugrayan ve raporunda 'rızasıyla' denen, 14 yaşında ugradığı tecavüz; beş koyun 2 keçi karşılığı unutturulan, 6 yaşında kağıt toplarken ezilen, 12 yaşında koyun otlatırken havan mermisi yüzünden bedeni parçalanan çocuklar... Merdiven altı imalathanelerde asbest kokusu ile zehirlenen, kırmızı ışıkta araba camı silmeye calisirken itilip kakılan, babasını madenlerde, gökdelenlerin altında kaybeden, acıyla büyüyen, acısı bilinmeyen, büyüyünce hikayesi dinlenmeyen çocuklar...

    Bu devlet herkesin anası da çocukların bazısı üvey mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuk olmak zordur bu ülkede... Zorlukla, fakir fukara büyümek daha zor... Tam da bu yüzden belli ki;

    "Bu kadar kötü davranılan çocuklar büyüdükleri zaman yarı insan oluyorlar" Yaşar Kemal.