hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Bayramda Kamp Rotaları

    04.04.2024 Perşembe | 09:48Son Güncelleme:

    Ramazan Bayramı geldi çattı. 9 günlük tatili fırsat bilenler planlarını yapmaya başladı. Bu tatili kamp yaparak geçirmek isteyenler için güzel önerilerim var.İlk olarak İstanbul’dan başlayalım. Megakentin kalabalığından uzaklaşayım ama yine de yakınlarda olayım diyenler için Yalova’yı önerebilirim. Teşvikiye Ormanı’nda doğayla iç içe kamp yaparken Erikli Şelalesi’nden akan su da kampınıza huzur katacaktır. Bunun dışında Çilingöz Tabiat Parkı, Esenceli Köyü de kamp yapmak için oldukça uygun alanlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Bölgesi’nde birkaç kamp alanı tavsiyesi verecek olursak İğneada Longoz Ormanları ilk sırada yer alabilir. Bunun dışında Çanakkale Assos’ta da pek çok denize sıfır ücretli kamp alanı bulunmakta.

    Ege kıyılarında kamp yapmak isteyenlere ilk önerim Ayvalık. Badavut Plajı hem çadır hem de karavan kampı için uygun bir alan. Çevresinde market ya da işletme bulunmadığından tedarikli gitmenizde fayda var. İzmir Selçuk’ta bulunan Zeytin Plajı da çadır ve karavan kampı için oldukça müsait. Bu iki yerde de denize sıfır kamp yapabilirsiniz.

    Muğla’ya ayrı bir başlık açmak istedim. Çünkü bu bölgede pek çok kamp yapabileceğiniz birbirinden güzel yerler bulunmakta. Başta Kelebekler Vadisi’nin olduğu Faralya’yı söyleyebilirim. Bu bölgede pek çok ücretli kamp alanı yer almakta. Ücretsiz kamp yapabileceğiniz bir yer ne yazık ki bulunmuyor.
    Köyceğiz de sakinlik arayanların tercihi olmalı. Ekincik Koyu’nda deniz manzarası eşliğinde keyifli bir kamp yapabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunuyor. Ayrıca kamp alanlarının içerisinde de yine büfeler yer almakta. Burayı şiddetle tavsiye ederim.

    Bayram tatilini Antalya’da geçirmek isteyen kampçılar için ilk önerim Kemer. Burada denize sıfır pek çok ücretli kamp yeri bulunmakta. Bahsettiğim kamp alanları Kemer’in merkezine de çok yakın. Kamp yeri konusunda hiç sorun yaşamayacağınız yerlerden biri de Adrasan. Çadır kuracak yer bulamam endişesi yaşamayacağınız kadar çok sayıda ücretli kamp alanı var.

    Saydığım yerlerde birbirinden güzel pek çok kamp alanı bulunuyor. Şimdiden herkese keyifli bir bayram dilerim.

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!