hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yasemin Bilgel
    Yasemin Bilgel

    Yasemin Bilgel

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    ABD'nin PYD açıklaması neden inandırıcı değil?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Senin ortağın ben miyim Kobani'deki terörist mi?" sözüne "PYD´yi terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin sözleri neden inandırıcı değil?

    Devamını Oku10.02.2016

    Türkiye-Irak krizi: Tekrar bir dış politika hatası

    Rusya ile krizden sonra şimdi de Irak ile kriz. Türkiye'nin Musul'da askeri varlığını arttırması bu sefer Irak hükümeti ile kriz yaşanmasına sebep oldu. ABD de bu konuda Irak hükümetinin yanında yer alıp Türkiye'nin arttırdığı askeri gücünü geri çekmesini istedi. Bunun neticesinde de Türkiye, Musul yakınındaki Başika kampına gönderdiği askeri gücünü kısmen de olsa geri çekmek zorunda kaldı. Özetle, Türkiye geri adım attı.

    Devamını Oku23.12.2015

    Rus uçağının düşürülmesi: Meşru mu evet, akılcı mı tartışılır!

    Türkiye, Türk Hava Sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle, dün Rus uçağını vurdu. Bu sıcak gelişme doğal olarak birçok soruyu da beraberinde getirdi.

    Devamını Oku25.11.2015

    Türkiye, Suriye politikasında hata yapmamıştır!

    Başbakan Davutoğlu, 10 Kasım'da TRT'de yaptığı söyleşide "Türkiye, Suriye politikasında hiçbir aşamada etik ve stratejik hata yapmamıştır" dedi.

    Devamını Oku13.11.2015

    AKP´nin 1 Kasım zaferi Bush´un 2004 zaferine neden benziyor?

    1 Kasım seçim sonuçları herkesi şaşırttı. 1 Kasım seçimlerinden 7 Haziran seçimleri gibi bir koalisyon gerekliliği doğacağı düşünülürken, AKP yüzde 50'ye yakın oy aldı ve tek başına iktidara geldi. AKP bu başarıyı nasıl yakaladı? Ekonominin kötüye gittiği, doların arttığı, PKK ile çatışmanın başlayıp şehit haberlerinin geldiği, IŞİD'in Suruç ve Ankara´da terör saldırıları gerçekleştirdiği bir dönemde AKP nasıl oldu da oyunu 8 puan arttırdı?

    Devamını Oku04.11.2015

    Terör ve dış politikada geri adım atılabilir mi?

    Diyarbakır, Suruç ve Ankara terör saldırılarının arkasındaki bombacıların İŞİD bağlantılı olması AKP´nin hatalı Suriye politikasını ve iç güvenlik tedbirsizliklerini acı bir şekilde su yüzüne çıkardı. AKP hükümetinin Suriye politikasını eleştirenler haklı çıktı. Suriye´deki istikrarsızlık Türkiye´ye sıçradı ve İŞİD artık Türkiye için de ciddi bir güvenlik tehdidi. Bu gerçeklerden sonra AKP hükümeti dış politikasında zaruri hale gelmiş olan köklü bir değişikliğe gider mi, gidebilir mi?

    Devamını Oku22.10.2015

    Rusya'nın Suriye hamlesine gerçekçi bir yaklaşım

    Rusya, Suriye'deki askeri varlığını arttırdıktan sonra, 30 Eylül´de Suriye'de hava saldırılarına başladı. Rusya'nın bu hamlesi ne anlama geliyor? Rusya, Suriye iç savaşına askeri olarak doğrudan müdahil olarak, savaşın kazananı mı olacak? Türkiye için Rusya'nın askeri olarak Suriye'ye müdahale etmesi ne demek? Bu soruların cevabını verebilmek için öncelikle Rusya'nın büyük stratejisinde Suriye'nin ne anlama geldiğine bakmak gerekir.

    Devamını Oku08.10.2015

    PKK ve Dış Güçler

    PKK´nın diğer terör örgütleri gibi çeşitli devletlerden destek alıyor olması şaşırtıcı değil. Ancak buradaki önemli soru PKK´nın aldığı dış güç desteğinin PKK ile gelinen durumda ne ölçüde bir rol oynadığı...

    Devamını Oku21.09.2015