hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mantar Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Kremalı Mantar Çorbası Tarifi...

    Mantar Çorbası Nasıl Yapılır Evde Kremalı Mantar Çorbası Tarifi...
    expand

    Sebze çorbaları hem lezzetli olmaları hem de faydalı olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Sevilerek tüketilmekte olan çorbalar arasında kremalı mantar çorbasının da yer aldığı bilinmektedir. Protein bakımından oldukça zengin olan mantar çorbasını evde kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün olmaktadır. Birbirinden farklı mantar çorbası tariflerini deneyerek afiyetle tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

    Mantar çorbası, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetler arasında yer almaktadır. Güzel bir kıvama sahip olan mantar çorbası içinizi ısıtacaktır. Klasik tarifleri seven kişiler tarafından kremalı mantar çorbası oldukça fazla tercih edilmektedir. Sıcak bir şekilde servis edebileceğiniz kremalı mantar çorbasının yapımı sırasında temizlenen mantarların ince dilimler halinde kesilmesi gerekmektedir.

     

     Ardından kuru soğanlarında küp küp kesilmesi gerekir. Tereyağı ve sıvıyağ bir tencereye alındıktan sonra kuru soğanın kavurulması gerekmektedir. Soğan kavrulduktan sonra ise üzerine mantarların eklenmesi gerekmektedir. Eklenen mantarlar ise suyunu çekene kadar kavrulmaya devam eder.

     

     Mantarlar suyunu çektikten sonra üzerine un ilave edilir. Birkaç dakika daha kavrulmasının ardından ise üzerine kremanın eklenmesi gerekir. Orta ateşte krema kaynayana kadar pişirmeye devam etmeniz gerekmektedir. Son olarak ise üzerine sıcak su eklenmesinin ardından 10 ila 15 dakika kadar kaynatılması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Mantar çorbasını ocaktan almadan önce altını kapatarak içerisine karabiber, toz ve maydanoz eklenmesi gerekmektedir. Eklenen malzemelerin ardından çorbanın bir taşım daha kaynatılmasıyla hazır hale geleceğini söylemek mümkün olmaktadır.

     

     Evde Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

     

     Evde kremalı mantar çorbası hazırlamak ve lezzetli bir tarifi tüketmek oldukça basit olacaktır. Sağlıklı bir çorba tüketmek isterseniz klasik tarifler arasında yer alan kremalı mantar çorbasını tercih edebilirsiniz. Severek tükettiğiniz kremalı mantar çorbasını evde de hazırlamanız mümkün olmaktadır.

     

     Evde kremalı mantar çorbasının yapılabilmesi için ilk olarak mantarların üzerinin nemli bir bezle silinerek temizlenmesi gerekmektedir.

     

     Mantarların temizlenmesinin ardından ise küçük küçük doğranan soğanların, zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulması gerekir.

     

     Soğanlar kavrulurken mantarlar da ince dilimler veya küçük parçalar halinde kesilerek soğanın içerisine ilave edilir.

     

     Mantarlar suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.

     

     Mantarlar kavrulduktan sonra ise içerisine un ilave edilerek bir süre daha kavrulması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Un eklenerek bir süre daha kavrulmasının ardından krema eklenerek kaynatılması gerekir.

     

     Son olarak ise üzerine suyu eklenen çorbanın bir taşım daha kaynatılması gerekmektedir.

     

     Çorbayı pişirdikten sonra ise ocağı kapatmadan önce üzerine tuz ve karabiber ilave ederek kremalı mantar çorbanızı servis için hazır hale getirebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow