hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mantar Sote Nasıl Yapılır? Evde Tavuklu Mantar Sote Tarifi...

    Mantar Sote Nasıl Yapılır Evde Tavuklu Mantar Sote Tarifi...
    expand

    Akşam yemeklerinde klasik mantar yemek istemeyen kişiler tarafından mantar sote yapılması tercih edilebilmektedir. Yüksek proteinli ve lezzetli bir sebze yemeği tüketmek isterseniz eğer mantar sote güzel bir öğün olacaktır. Mantar sote hazırlarken isteğe bağlı olarak içerisine tavukgöğsü eklemeyi de tercih edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mantar Sote Nasıl Yapılır?

    Mantar sote, sofralarda çeşit olarak yapmayı tercih edebileceğiniz oldukça lezzetli bir yemek olacaktır. İlk olarak bir tencerenin veya tavanın içerisine yağ eklenir. Küp küp doğranan soğanlarda yağın içerisine eklenerek kavrulmaya başlanır. Soğanların biraz kavrulmasının ardından ise kırmızıbiberler ve yeşilbiberler içerisine eklenir.

    Bir süre kavurduktan sonra ise ince ince doğranan mantarlar da ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Mantarların sularını tamamen salmaması için mantarlar eklendikten sonra 2- 3 dakika karıştırmadan beklenmesi gerekmektedir.

    Mantar sotenin hazırlanması için devamında ise üzerine salça ve isteğe bağlı baharatlar eklenerek kavrulmaya devam edilmesi gerekir. Salçanın kokusu çıkana kadar kavrulmasının ardından üzerine domates rendesi eklemeyi tercih edebilirsiniz.

    Son olarak ise daha sulu bir kıvama sahip olmasını isterseniz yarım su bardağı kadar su eklemeyi tercih edebilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra ince ince doğranan maydanozları da sotenin üzerine serperek servis için hazır hale getirebilirsiniz.

    Evde Tavuklu Mantar Sote Tarifi

    Mantar soteyi isteğe bağlı olarak tavuklu veya tavuksuz olarak hazırlayabilirsiniz. Mantar sotenin tavukla eşsiz bir uyuma sahip olması nedeniyle daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz. Mantarlı tavuk sote hazırlamaya ilk olarak 3 yemek kaşığı yağın içerisinde kuşbaşı doğranan tavuk göğüslerini soteleyerek başlayabilirsiniz. Ardından içerisine ince ince doğranan soğanlar eklenerek rengi değişine kadar kavrulur.

    Soğanlar kavrulduktan sonra ise içerisine 2 tane kırmızı ve yeşil biberi doğrayarak ilave edebilirsiniz. 300 gram küp küp doğranan mantarı da içerisine ilave ederek 10 dakika kadar soteleme işlemini sürdürmeniz gerekmektedir. Mantarları da soteledikten sonra içerisine küp küp doğradığınız veya rendelediğiniz kabuksuz domatesleri ilave edebilirsiniz.

    Tüm malzemeleri ekledikten sonra tavuklu mantar sotenizi lezzetlendirmek için damak zevkinize göre baharatları eklemeniz gerekmektedir. 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ederek yaklaşık 10 ila 15 dakika kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.

    Son aşamada eklediğiniz domatesler suyunu çektikten sonra tavuklu mantar soteniz hazır demektir. Tavuklu mantar soteyi çeşitli salatalarla, yoğurtlu mezelerle veya pilav çeşitleriyle birlikte tüketmeyi tercih edebilirsiniz. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow