hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ton Balığı Besin Değeri: Ton Balığı Kaç Kalori?

    Ton Balığı Besin Değeri: Ton Balığı Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ton balığı besleyici ve vitamin kaynağı olan ürünlerden biridir. Zengin potasyum desteği sağlayan bu besin hem salatalarda hem de makarnalarda kullanılmaktadır. Ton balığı ile hazırlanan tarifler çok daha pratik ve kolaydır. Bu şekilde çok fazla kişi ton balığı tüketmeye başlamaktadır. Demir eksikliğini gidererek magnezyum desteği sağlar. İçerisinde omega-3 ve folik asit yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ton Balığı Besin Değeri: Ton Balığı Kaç Kalori?

     Ton balığının besin değerlerini merak edenler için içerisinde A, B ve E vitaminleri yer almaktadır. Omega-3 desteği sağlayarak protein işlevi görmektedir. Ayıklanmış ve tamamen et şeklinde paketlenen bu ürünler uzun süreli tüketilen besinler arasına girmektedir.

     Vitamin oranını kaybetmeyen bu besin kişilerin kas ve kemik gelişimlerine de katkı sağlar. Balık severler için en pratik ürünlerden biri ton balığıdır. Dört mevsim tüketime hazırdır. Fileto ton balığında toplamda 206 kcal bulunmaktadır. Aynı zamanda sebzeli ve yağlı ürün çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar 149 kcal olarak ayarlanmıştır.

     Ton Balığı Besin Değerleri Nedir?

     Ton balığı besin değerleri;

     %42.45 gr protein

     %1249.6 mg sodyum

     %396.8 A vitamini

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     %0.88 mg C vitamini

     %1.17 demir

     %508.8 mg potasyum

     %44.8 mg kalsiyum'dur.

     Ton Balığının Sağlık İçin Faydaları Neler?

     Diyet yapan ve sağlığına dikkat eden kişiler için ton balığı hem leziz hem de besleyici ürünlerden biridir. Tüketimi oldukça kolay olan bu besin B ve A vitaminleri açısından da zengindir. Aynı zamanda farklı tarifler içerisinde de tercih edilen besin grubu içerisinde yer alır. Konserve şeklini almış olan bu ürünler bireylerin bilinçli balık tüketmesine de yardımcı olur.

     Vücuda omega-3 desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda beyaz et olarak daha fazla mineral ve vitamin içermektedir. Folik asit bulunan ton balığı protein açısından da en zengin ürünler arasında yer almaktadır. Vücuda mineral kazandırır.

     Ton Balığı Tüketimi Nasıl Olur?

     Ton balığı tüketiminin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Günlük hayatta sık sık ton balığı tüketmek isteyenler için hem makarna ile beraber hem de salatalarda ton balığı tercih edilmektedir. Aynı zamanda yapılan pizzaların üzerinde de ton balığı kullanılmaktadır.

     Ton balığının hazırlanış şekli oldukça pratiktir. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler için ton balığı tercih edilmektedir. Ton balık konserve hali ile hem light hem de yağlı olarak hazırlanmıştır. Aynı zamanda sebzeli ve farklı çeşitleri de bulunmaktadır. İster te başına ister çeşitli tarifler ile beraber istenen şekilde tüketilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow