hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli öğrenciler, 'Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması’ nda yarışacak

    Liseli öğrenciler, Ağrının Zirvesinde Teknoloji Yarışması’ nda yarışacak
    expand

    Liseli öğrenciler, 'Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması’ nda yarışacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)- DOĞU Anadolu Bölgesinde Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdırlı lise öğrencileri, Ağrı Valiliği öncülüğünde Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın katkıları ile Ağrı’da bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan ‘‘Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması’’nda tasarladıkları teknolojik ürünlerle yarışacak.
        2023-2024 eğitim -öğretim yılının mayıs ayında Ağrı’nın ev sahipliğinde final programı gerçekleştirilecek olan yarışma için, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı arasında Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda proje protokolü imza töreni düzenlendi.
        Düzenlenen protokol imza törenine Ağrı Valisi Mustafa Koç’un yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Ardahan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atanur Sarıçam, milli eğitim müdür yardımcıları ve illerden gelen şube müdürleri ile Ağrılı İş İnsanı Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı Adem Atmaca katıldı.
        Ön eleme ve final etabı olmak üzere iki aşamada yapılacak olan yarışmada 20-24 Aralık 2023 tarihleri arasında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta ayrı ayrı ön elemeler yapılacak. Ön elemelerde başarılı olan 20 grup finalle katılmaya hak kazanacak. Finale kalacak olan tüm okulların malzeme ihtiyaçları Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından karşılanacak. 15 Mayıs 2024 tarihinde Ağrı Merkez Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 2 bin 500 kişilik spor salonunda düzenlenecek olan finalde birinci olan gruba 75 bin, ikinci olan gruba 50 bin ve üçüncü gruba da 25 bin TL ödül verilecek.
        Öğrencilerin teknolojik tasarımlar yapmaya teşvik edilmesi, teknolojiye olumlu yönde ilgilerinin artırılması ve meslekı becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek olan yarışmaya ilişkin açıklama yapan Ağrı Valisi Mustafa Koç şunları söyledi:
        "Iğdır, Ardahan, Kars ve Ağrı'ya hayırlı olmasını diliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın da uygun görmesiyle geçtiğimiz yapılmaya başlanan bu teknoloji yarışmasını bu yıl Hayrettin Atmaca Vakfımız ile söylediğimiz 4 ilimizin katılımı ile 'Ağrı Dağı Zirvesinde teknoloji Yarışması' adı altında ilimizde gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili işbirliği protokolünü imzaladık. Biz böyle bir yarışmaya ilimizde ev sahipliği yaptığımız için mutlu ve gururluyuz. Bu yarışmaları, çocuklarımızın hem eğitim hayatlarında unutamayacakları bir anı ve kesit olması hem de günümüz, teknoloji çağı, bilgi çağı ve bizim çocuklar ve gençlerimizi böyle ortamlarda gördüğümüzde gurur duyuyor olmamız açısından çok önemsiyoruz. Bu bölgemiz ve illerimizde yaşayan çocuklarımızın da kendilerini keşfetmelerini, bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmaları, kendilerine olan özgüvenlerini ortaya çıkarmaları açısından onlara fırsat oluyor. Biz bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığımıza, katılım gösteren illerimize ve Hayrettin Atmaca Vakfına, Atmaca Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca’ya çok teşekkür ederiz. Nasip olursa diğer illerimizde elemeler yapıldıktan sonra finali de Mayıs ayında ilimizin ev sahipliğinde yapacağız. Ben tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow