hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hani'de elektrik şebekesi yenileniyor

    Hanide elektrik şebekesi yenileniyor
    expand

    Hani'de elektrik şebekesi yenileniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından başlatılan çalışmayla Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki elektrik şebekesinin eylül ayında tamamlanarak devreye alınacağı bildirildi.
    Dicle Elektrik tarafından yenilenen ve bir kısmı yeraltına alınacak olan Hani ilçesindeki elektrik şebekesinin eylül ayında tamamlanarak devreye alınacağı bildirildi. 10 milyon liralık yatırım ile yılda 25 milyon kilovatsaat kayıp enerji kontrol altına alınacağı hedefleniyor. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre durdurulduktan sonra, normalleşme süreciyle birlikte yeniden başladı.
    Enerji şirketi yetkilileri, yaşanan zaman kaybının telafi edilerek Hani ilçesindeki şebeke yenileme çalışmalarının yaklaşık 3 aylık bir sürenin ardından eylül ayına kadar tamamlanarak devreye alınabileceğini bildirdi. Yetkililer, 10 milyon liralık bu yatırım sayesinde Hani ilçesinde yıllık yaklaşık 25 milyon kWh kayıp enerjinin de kontrol altına alınacağını ifade etti.
    125 KİLOMETRE YERALTI KABLOSU DÖŞENECEK
    Yatırım çalışması kapsamında Hani ilçesinde 6 adet yeni beton köşk binası kurularak 7,4 Megavolt amper gücünde yeni trafo tesis edilerek, 400 panonun montajı yapılacak. Şebeke kapsamında ayrıca 125 kilometre uzunluğunda alçak ve orta gerilim yeraltı kablosu döşenecek. İletim şebekesi dahilinde 500 adet beton direğin yanı sıra ilçede 740 armatür ile birlikte 200 adet de aydınlatma direği dikileceği bildirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow