hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dargeçit'te kadınlara süt sağım makinası dağıtıldı

    Dargeçitte kadınlara süt sağım makinası dağıtıldı
    expand

    Dargeçit'te kadınlara süt sağım makinası dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Dargeçit ilçesinde 'Sütçülükte Nasırlı Eller' projesi kapsamında 31 kadın çiftçiye süt sağım makinesi dağıtıldı.

    Dargeçit Kaymakamlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen 'Dargeçit'te Sütçülükte Nasırlı Eller' projesi kapsamında, temin edilen süt sağım makinelerinin hak sahiplerine dağıtılması için tören düzenlendi. Proje ile seçilen köylerde eğitimlere katılanlara süt sağım makinesi verilerek, aileler açısından işgücü ve zaman tasarrufu, hayvancılık ve üretim açısından ise hayvan refahı ile birlikte kaliteli ve sağlıklı süt sağımı hedeflendi. Dargeçit Hükümet Konağı'nda düzenlenen törene Kaymakam Doğan Kemelek, İl Tarım ve Orman Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şirin Aydın Kaya ve Dargeçit Tarım ve Orman Müdür Vekili İsmail Akgül, çiftçi kadınlar ve eşleri katıldı. Programda Kaymakam Kemelek, çiftçilerin aldıkları eğitimler sonunda almaya hak kazandıkları katılım belgelerini kadın çiftçilere vererek, kendilerini tebrik etti. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kemelek, "İlçemize hayvancılık daha yoğun yapılıyor. Tarım alanlarımız kısıtlı. Bu proje ile birlikte verimlilik artacak. Normalde bir sağım yapılan hayvanlardan iki kez sağım yapılabilecek. Hijyen şartları iyileşecek. Bakteriler, hayvansal hastalıklar azalacak" dedi.

    'SÜT SAĞIM İŞLEMİ DAHA KISA SÜREDE TAMAMLANACAK'

    Dargeçit Tarım ve Orman Müdür Vekili İsmail Akgül, gerçekleştirilen bu projeler sayesinde çiftçilerin daha fazla süt sağım makinesi kullanılacağını ifade ederek, "Makineli sağım sayesinde, süt sağım işlemi daha kısa sürede tamamlanacak. İş gücü büyük oranda azalacak, süt verimi artacak ve elde edilen süt daha temiz ve hijyenik olacaktır. Üreticilerimiz daha rahat çalışacak, daha çok kazanç elde edebilecek ve ilçemiz hayvancılığı gelişecektir" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından 31 kadın çiftçiye süt sağma makineleri teslim edildi. Kadın çiftçileri eşleri de yalnız bırakmadı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow