hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hurda otomobili yük taşıma aracına dönüştürdü

    Hurda otomobili yük taşıma aracına dönüştürdü
    expand

    Hurda otomobili yük taşıma aracına dönüştürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta yaşayan yurt dışından emekli Adem Polat (67), hurdadan aldığı otomobili yeniden dizayn ederek yük taşıma aracı yaptı.
    Avusturya'da 40 yıl inşaat işlerinde çalışıp emekli olan ve 7 yıl önce memleketi Sarıkaya ilçesinin Yukarısarıkaya köyüne dönen Adem Polat, çeşitli eşyalar üretmek için evinin bahçesine atölye kurdu. Burada hobi olarak metal ve ahşaptan oyuncaklar ile günlük işlerde kullanılabilecek eşyalar üreten Polat, geçen yıl 10 bin liraya hurda bir otomobil aldı. Polat, hurda araca yaklaşık 50 bin lira harcayıp, yeniden dizayn ederek yük taşıma aracı yaptı.
    Polat, hurda otomobilin şasi ve motorunu kullandığını belirterek, "Sac ve profil kullanarak farklı görünümlü yük taşıma aracı yaptım. Aküsünü yeniledim, tekerlek aldım. Sacları birleştirmek için 1300 perçin kullandım" dedi.
    Aracıyla gübre ve odun taşıdığını, tescili olmadığı için trafiğe çıkmadığını ifade eden Polat, "Araca, 'Şahmeran' adını verdim. Görenler şaşırıyor, 'Markası ne?' diye soruyorlar. Binip kullanmak isteyenler oluyor. Gelin arabası yapmak isteyenler de oldu" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow