hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yozgat'ta lavanta bahçesinde hasat zamanı

    Yozgatta lavanta bahçesinde hasat zamanı
    expand

    Yozgat'ta lavanta bahçesinde hasat zamanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA) YOZGAT'ta Çekerek Barajı kıyısındaki 250 dekar alanda kurulan lavanta bahçesinde hasat başladı. Hasat edilen ürünlerden, yağ, sabun, krem ve kolonya üretilecek. 
    Orman Genel Müdürlüğü tarafından 'Yerelden Kalkınma Projesi' kapsamında Çekerek Barajı kıyısında bulunan yarımadada 2019 yılında lavanta bahçesi oluşturuldu. Bahçeden hasat edilen mor ve yeşil renkli lavantaların işlenmesi için Çekerek Belediyesi'nce tıbbi ve aromatik bitkiler işleme tesisi kuruldu. Tesiste, hasat edilen lavantalardan yağ, sabun, krem ve kolonya üretimine başlandı. Öte yandan; lavanta bahçesi düğün fotoğrafı çektiren yeni evlenen çiftlerin uğrak noktası oldu. 
    'LAVANTA LOKOMOTİFİMİZ OLACAK'
    Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, lavanta bahçesiyle bölgede arıcılığı da geliştirmek istediklerini belirterek, "Lavantanın arıcılık ve bal üretimi konusunda önemli bir yeri var. Lavanta çiçeğinden polen toplayan arılar kaliteli bal üretiyor. Bal üretimi ve tıbbi aromatik bitki yetiştirme konusunda da köylümüze, vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmak ve yeni fikirler vermeyi amaçlıyoruz. Lavanta bizim lokomotif ürünümüz olacak. Lavantanın yanında biberiye, kekik, tıbbi nane gibi pek çok çeşit ürünü işleyeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow