hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akbağ ve Erdoğan ile 'gerçeküstü bir aşk'

    Akbağ ve Erdoğan ile gerçeküstü bir aşk
    expand

    Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' bu sezonda Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

    Kadın-erkek ilişkisi üzerine kurgulanan iki kişilik oyunda Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ rol alıyor.

    Müzikleri Deniz Erdoğan'a ait oyunun dekorlarını Tolga Çevik ve Yaşar Kartoğlu, ışık düzenini İlhan Demir, kostümlerini ise Canan Göknil hazırladı.

    Benimle sonuna kadar var mısın aşkım?
    - Varım aşkım
    - Benimle evlenir misin?
    - Evlenirim aşkım
    - Biraz daha brokoli?
    - Yiyelim aşkım.

    Oyun cuma ve cumartesi akşamları 21.00'de pazar günleri ise 15.30'da sahneleniyor.

    İstanbul Üniversitesi Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirmesinin ardından, Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak görev yapan Akbağ, 80’li yıllarda Şan Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında ve çeşitli televizyon programlarında çalıştı.

    'Yılın Televizyon Yıldızı'

    1987’de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından 'Yılın Televizyon Yıldızı' seçildi. 1993 yılında Antalya Film Festivali’nde 'Tersine Dünya' adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü alan Akbağ, 1995 yılında İsmail Dümbüllü, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında Altın Kelebek-Yılın Komedi Sanatçısı, 1996 ve 1997 yıllarında da MGD-Komedi Sanatçısı ödüllerinin sahibi oldu.

    Kuruluşundan bu yana BKM Oyuncuları’nda yer alan Demet Akbağ, 'Bir Demet Tiyatro' dizisi ile 'Otogargara', 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?', 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' ve 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' oyunlarının yanı sıra, 'Vizontele' filminde de başrol üstlendi.

    Nöbetçi Tiyatro ile başlayan serüven

    1968 Hakkari doğumlu Yılmaz Erdoğan, 1987 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda bırakıp, Ferhan Şensoy’un kurduğu Nöbetçi Tiyatro kadrosuna dahil oldu.

    Bir yıl sonra Güldüşündürü Tiyatrosu’nu kurarak, kendi yazıp yönettiği 'Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo' adlı oyunu sahneye koydu.

    Sonraki yıllarda, Levent Kırca Tiyatrosu’nda 'Gereği Düşünüldü' müzikali ile 'Olacak O Kadar' televizyon dizisinin metinlerini, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda ise 'Kadınlık Bizde Kalsın' adlı oyunu kaleme aldı.

    994’de Necati Akpınar’la birlikte BKM Oyuncuları’nı kuran Erdoğan, 'Otogargara', 'Cebimde Kelimeler', 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?', 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' ve 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' adlı tiyatro oyunları dışında 'Bir Demet Tiyatro' adlı televizyon dizisinin senaryosunu yazdı.

    'Hüzünbaz Sevişmeler' adını verdiği bir öykü, 'Kayıp Kentin Yakışıklısı' ve 'Anladım' adlı da iki şiir kitabı bulunan Yılmaz Erdoğan, “Haybeden Gerçeküstü Aşk' adlı oyununa kaynaklık eden 'Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar' diyaloglarını, 'Hijyenik Aşklar' denemelerini ve 'Bir Demet Tiyatro'daki Feriştah tiplemesinin fantezilerinden oluşan 'Feriştahın Fentezileri' adlı çalışmalarını da kitap haline getirdi.

    'Vizontele' filminin senaryosunu yazan ve başrollerinden birini oynayan sanatçı, üç yıl sonra serinin ikinci filmi 'Vizontele Tuuba'yı çekti.

    Beşiktaş Kültür Merkezi (Gişe): 0212 236 18 18 - 327 24 27  

    Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow