hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merve Kavakçı eşinden boşandı

    Merve Kavakçı eşinden boşandı
    expand

    Fazilet Partisi eski Milletvekili Merve Kavakçı, ABD'de yaşayan işadamı eşi Bekir Yıldırım ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.

    Ankara Yedinci Aile Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, boşanma davasını açan Kavakçı'nın avukatı Salim Yıldırım ile Yıldırım'ın avukatı Muzaffer Önder katıldı.

    Kavakçı'nın avukatı Özdemir, müvekkiliyle Yıldırım arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu ve tarafların uzun süredir ayrı yaşadıklarını söyledi. Duruşmada, Merve Kavakçı'nın dayıları Orhan Güngen ve Turan Güngen tanık olarak dinlendi.

    Orhan Güngen, tarafların üç yıldır ayrı yaşadıklarını belirtti. Kavakçı'nın diğer dayısı Turan Güngen de Kavakçı ve Yıldırım'ın evliliklerinin başından beri fikren ve ruhen anlaşma zemini bulamadıklarını söyledi.

    Yıldırım'ın avukatı Önder, davaya karşı bir diyeceklerinin olmadığını, Kavakçı ve Yıldırım'ın ayrı yaşadıklarının tanık ifadeleriyle de kanıtlandığını ifade ederek karar verilmesini istedi.

    Yargıç Zarife Zerrin Togay, tarafların boşanmalarına karar verildiğini açıkladı. Kavakçı ve Yıldırım, ABD'de yaşıyor.  

    Merve Kavakçı, 2 mayıs 1999’da Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildiği dönemde yemin etmek için türbanla Meclis'e girmiş, büyük tartışma yaratmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow