hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vakit'e tazminat kararı bozuldu

    Vakite tazminat kararı bozuldu
    expand

    Yargıtay, 312 generalin Vakit gazetesine açtığı davada verilen tazminat kararını eksik araştırma ve inceleme gerekçesiyle bozdu.

    Ankara 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakit gazetesinde 'onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke' başlıklı yazı nedeniyle 312 generalin açtığı manevi tazminat davasında her bir davacı için 2'şer milyar lira olmak üzere 624 milyar lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı.
     
    Kararın temyiz istemini görüşen Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi ikiye karşı üç üyenin oyuyla yerel mahkemenin kararını eksik inceleme gerekçesiyle bozuldu.
     
    Gerekçede, davaya konu olan ve Asım Yenihaber takma imzasıyla yayınlanan yazının, davalı Mehmet Doğan'a ait IP numarası kullanılarak gönderilmesinin, yazının da Doğan tarafından yazıldığını doğuracak bir kanıt kabul edilemeyeceği belirtildi.
     
    Davacılar karar düzeltme isteminde bulunurlarsa buna da Dördüncü Hukuk Dairesi bakacak. Karar düzeltme istemi de reddedilirse dosya yerel mahkemeye gidecek.
     
    Yerel mahkeme, ilk kararında direnirse uyuşmazlık Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gelecek.

    Vakit'e 624 milyar lira ceza verilmişti

    RTÜK üyesi Mehmet Doğan'ın 'Asım Yenihaber' takma adıyla 25 ağustos 2003 tarihinde yayınlanan yazının, yazdığı köşe yazısında kullandığı "onbaşı bile olamayacakların gereral olduğu ülke" cümlesi tazminat davasına neden olmuştu. Ankara 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakit'i 312 generale toplam 624 milyar lira manevi tazminata mahkum etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow