hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçakta "yan baktın" dayağı iddiası

    Uçakta yan baktın dayağı iddiası
    expand

    DYP eski Milletvekili Celal Adan'ın oğlu Sinan Adan'ın Londra dönüşünde uçaktaki yolculardan birini dövdüğü öne sürüldü.

    İddiaya göre Sinan Adan isimli yolcu Londra dönüşü Atatürk Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra uçaktaki yolculardan Orhan Ayaz'la "Neden bana bakıyorsun"diyerek tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

    Çeşitli yerlerinden darbe alan Ayaz hastanede tedavi edilirken, Adan Atatürk Havalimanı Polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İkili Atatürk Havalimanı Karakolu'na getirilerek ifadeleri alındı.

    Orhan Ayaz, Sinan Adan'nın olayı, eski milletvekili olan babasına haber vermesinin ardından, olay yerine gelen baba Celal Adan'ın karakoldaki yetkililerle görüşerek, darp olayın üstünü kapatmaya çalıştığını iddia etti.

    "Türkçe konuşabilirsin"


    Edinilen bilgiye göre Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen Orhan Ayaz (49), İngiltere'nin başkenti Londra'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla saat 22.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Uçaktan inmeye hazırlandığı sırada eski milletvekilinin oğlu Adan ile tartışmaya başladı.

    İddiaya göre Adan, durduk yere İngilizce olarak, Ayaz'a neden baktığını sordu. Adan'ın Türk olduğunu anlayan Ayaz'ın "Türkçe konuşabilirsin" demesinin ardından sinirlenen Adan aniden Ayaz'ın üzerine saldırdı. Meydana gelen kavgada Orhan Ayaz'ın alnı ve yanağında yarık oluştu. Havalimanı polisinin uçağa çağrılmasıyla kavga son buldu.

    Taraflar ilk önce Atatürk Havalimanı Karakoluna getirilmesinin ardından, Bakırköy Dr. Sadi Konuk ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde muayene edildi. Ayaz, doktordan darp raporu aldı.

    "Neden bakıyorsun?"


    Uçaktan ineceği sırada Adan'ın aniden üzerine saldırdığını belirten Ayaz, "Uçağın çıkış kapısına yöneldiğimde, bana İngilizce 'Neden bakıyorsun' şeklinde bir soru sordu. Ben, onun Türk olduğunu anladım ve Türkçe bildiğimi söyledim. Bu sırada yanımızda birde hostes bulunuyordu. İlk önce hosteslere daha sonra bu vatandaşa baktığımda saldırgan şahıs birden üzerime atlayarak bana yumruk atmaya başladı. Sonradan polis olduğunu öğrendiğim bir kişi araya girdi ve saldırgan ile beni karakola getirdi" dedi.

    "Şikayetimi geri çektirmeye çalıştılar"


    Hastaneden aldığı darp raporu ile davacı olacağını ifade eden Ayaz, olayın örtbas edilmeye çalışıldığını öne sürerek, ''Eski milletvekili baba Celal Adan karakola geldi. Bana şikayetimi geri almam için telkinlerde bulundu. Böyle bir olayın başkasının başına gelmemesi için elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

    "Polisleri bile zora soktu"

    Ayaz'ın havalimanında karşılamaya gelen kayınbiraderi İhsan Yılmaz ise, şikayetlerinin geri alınması için Celal Adan'ın kendisine de nöbetçi komiserin odasında baskı yaptığını öne sürerek, kayınbiraderi Ayaz'ın karakolda güç durumda bırakıldığını iddia etti.

    Yılmaz, eski milletvekili Celal Adan ile nöbetçi komiserin odasında oturdukları sırada "Bu olayın üstü kapatılmaması gerekiyor" sözleri üzerine büyük bir tepki ile karşılaştığını da belirterek, ''Celal Adan olayın üstünü kapatmadığımız için bana aşırı bir tepki gösterdi. Hatta ayağa kalkıp çenemi sıkarak tutup, 'Bu yaşanılan olay beni rahatsız ediyor. İfadenizi geri çekin' şeklindeki tehtid vari tavırlarıyla bizi caydırmaya çalıştı. Hatta kendisi çeşitli telefon görüşmeleri yaptıktan sonra, karakoldaki komisere sürekli telefonlar geldi. Görevli polisler bile zor duruma düştü'' dedi.

    Kavga olayından sonra ikiside birbirlerinden şikayetçi olan taraflar karakoldan serbest bırakılırken, suçlama dosyası Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow