hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kıbrıs'ta alternatifleri dışlamıyoruz"

    Kıbrısta alternatifleri dışlamıyoruz
    expand

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'de Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'le bir araya geldi. Babacan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''Kıbrıs konusunda hiçbir alternatifi dışlamıyoruz'' dedi.

    Babacan, temaslarında, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin yıl sonuna kadarki takvimini ele aldıklarını belirtti.
     
    Rehn ile görüşmesinde dokuzuncu reform paketinin de gündeme geldiğini söyleyen Babacan, diğer yasaları da geçirerek reform çalışmalarında ilerleme kaydetmek istediklerini vurguladı.
       
    Rehn ile yaklaşık iki saat süren görüşmelerinde Kıbrıs'ı da ele aldıklarını anlatan Babacan, ''Rum yönetiminin tutumu hayal kırıklığı yaratıyor. Her ne kadar Talat ile bir araya gelmiş olsalar da, çözümsüzlüğün devamı için sanki gereken ne varsa yapılıyor gibi bir algılama var. Buna rağmen, Kıbrıs konusunun Avrupa Birliği müzakere sürecini yavaşlatmaması, engellememesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Kıbrıs konusunda hiçbir alternatifi dışlamıyoruz'' şeklinde konuştu.
     
    Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişleme genel müdürü Michael Leigh'la yarın görüşecek olan Babacan, düzenleyeceği basın toplantısıyla temaslarını değerlendirecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow