hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Türk işadamları İstanbul'da toplanıyor

    Dünya Türk işadamları İstanbulda toplanıyor
    expand

    1996’dan bu yana iki yılda bir düzenlenen Dünya Türk İşadamları Kurultaylarının altıncısının hazırlık çalışmaları başladı.

    İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 18-19 kasım tarihlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın iştirakiyle düzenlenecek Kurultaya, yurtdışında faaliyet gösteren Türk işadamları katılacak. Kurultay başkanlığını, 2002 yılında bu görevi Sakıp Sabancı’dan devralan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu üstlenecek.
     
    Kurultay sırasında yurt dışında başarıyı yakalayan işadamlarına,  yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin çeşitli alanlarda yapılacak yatırımları özendirmek için iller bazında sağladıkları fırsat ve olanaklar anlatılacak. Bu suretle, Kurultaya katılan Türk işadamlarının sektörler hakkında güncel, doğru bilgi alması ve iş hedeflerine uygun yatırımlara ve ortaklıklara yönlendirilmeleri amaçlanıyor.
     
    İller, yatırım yarışında
     
    Bir süredir yerel yönetimler tarafından başlatılan yatırım atağına destek sağlamak ve yatırımcılara, illerin yatırım fırsatlarını tanıtmak üzere Kurultay tarihinde ilk kez “İller Yatırım Borsası” adıyla bir düzenleme yer alıyor. Bu düzenleme ile, il temsilcilerinin yatırımcılarla doğrudan ilişkiler kurarak illerinin yatırım avantajlarını anlatmaları imkanı sağlanıyor.
     
    İller Yatırım Borsası’na katılacak illerin yatırım imkanları, kültürel, sosyal, coğrafi özellikleri ise hazırlanacak “İller Yatırım Kataloğu” ile yatırımcılara sunulacak.
     
    "Sıra Türkiye'ye yatırımda"
     
    Dünya Türk İşadamları Vakfı (DÜTİV) Başkanı Ertuğrul Önen, Türk işadamlarının dünyanın her yerinde iş yaptıklarını ve önemli başarılara imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:
     
    “Türk işadamlarının çeşitli ülkelerdeki başarılarına her gün bir yenisi ekleniyor.  Türk işadamlarının  yarattıkları istihdam ve bulundukları ülkelerin ekonomisine olan katkıları büyük oranlara ulaşıyor. Ama artık bu başarılarla uzaktan övünmeyi değil, işadamlarımızı ülkemizde yatırım yaparken görmeyi istiyoruz. Şimdi sıra anavatana yatırım yapmaya geldi” dedi.
     
    "Türk işadamlarının varlığı referans oldu"
     
    DÜTİV Başkanı Ertuğrul Önen’in açıklamasına göre Türk İşadamlarının Avrupa Birliği ülkelerindeki başarısı dünya geneline yayılmış Türk işadamları varlığının gücü ve önemi açısından çok önemli bir referans kabul ediliyor. 2015 yılını hedefleyen bir projeksiyona göre Avrupa Birliği’ndeki Türk işadamlarının sayısının 150-160 bine, yaratacakları istihdamın 1 milyon kişiye, cirolarının yaklaşık 90 milyar euroya ve toplam yatırım tutarlarının ise 20 milyar euroya yakın bir büyüklüğe ulaşacağı hesaplanıyor.
     
    Türk işadamlarının bu önemli başarısına dikkat çeken Önen, şöyle devam etti:
     
    "Dünyanın 60’a yakın ülkesinde faaliyetleri tesbit edilen işadamlarımızın tümü dikkate alındığında Kurultay çatısı altında altıncı kez bir araya gelecek bu topluluğun önemi daha da büyümektedir. Türkiye’nin AB üyesi olma ve Dünya ekonomileri ile entegrasyonu sağlama yolunda hızlı adımlar attığı bu dönemde yurt dışındaki işadamlarımızı kendi topraklarında yatırım yapmaya bekliyoruz. İllerimizi müstakbel yatırımcıları ile buluşmaya davet ediyoruz. En doğru bilgilere ve çok verimli işbirliği olanaklarına bu Kurultayda ulaşma imkanına sahip olacaklardır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow