hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TGRT ABD'li medya devi Murdoch'a satıldı

    TGRT ABDli medya devi Murdocha satıldı
    expand

    İhlas Holding, TGRT'de sahip olduğu yüzde 56.5 oranındaki hissesini, Rupert Murdoch'a ait ABD'li medya devi News Corporation'ın Hollanda'daki iştiraki olan News Netherlands'a sattı.

    İhlas Holding'ten Borsa'ya gönderilen yazıda, daha önceki açıklamada, TGRT'deki hisselerin satışı için ABD merkezli bir medya grubu ile görüşmelere başlama kararı alındığı hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     
     
    NE DEDİLER?
    Ahmet Ertegün: "İhlas Grubu'nu, News Corporation gibi önemli bir Amerikalı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini sağlayan bu anlaşmayı sonuçlandırdıkları için tebrik ediyorum. Türk izleyicilerine dünya standartlarında eğlence yayını ve programları sunmayı umuyoruz.''
    News Corp. Avrupa Başkanı Martin Pompadur: "News Corporation olarak bir süredir Türkiye'de medya sektöründeki gelişmeleri dikkatle izliyorduk ve geçtiğimiz yıl şu anda News Outdoorolarak faaliyetlerini sürdüren açık hava reklam şirketi Kamera Reklam'a yatırım yaptık. Ahmet Ertegün ile birlikte tüm gerekli kaynakları kullanarak üstün kalitede bir televizyon istasyonu oluşturma konusunda kararlıyız. Türk izleyicilerine zengin içerikli yeni bir seçenek sunmayı hedefliyoruz.
    İhlas Holding Başkanı Ahmet Mücahid Ören: TGRT için bir süredir değişik gruplar ile sürdürdüğümüz görüşmeler sonucunda, News Corporation ve Ahmet Ertegün'ün kurduğu ortaklığı seçmeye karar verdik. Bu ortaklığın Türkiye'de medya sektörüne katma değer sağlayacağına inanıyoruz.
    ''İhlas Yayın Holding, 14.130.000 YTL nominal sermayesi bulunan TGRT'de sahip olduğu yüzde 56.5 oranındaki hissesini, ABD merkezli News Corporation iştiraki olan, Hollanda'da yerleşik News Netherlands ve bu firmanın müşterek hareket ettiği Ahmet Ertegün'e pazarlık yöntemiyle tespit edilen 127.200.000 YTL bedelle satışı konusunda anlaşma sağlanmıştır.''
     
    Satış işlemi sonucunda, TGRT'de grubun hiç hissesinin kalmayacağı belirtilerek, varılan anlaşmaya göre, TGRT markasının İhlas Holding A.Ş. uhdesinde kalmaya devam edeceği, alıcıların sadece geçiş dönemi süresince logoyu kullanabilecekleri aktarıldı.
     
    Açıklamada, İhlas Yayın Holding A.Ş'nin bağlı ortaklığı olan TGRT Haber ve bu şirketin bünyesinde bulunan TGRT FM'in, İhlas Grubu bünyesinde ulusal yayın yapmaya devam edeceği bildirildi.
     
    Dünya devi News Corporation
     
    İhlas Holding'in, 13 yıldır yayında olan TGRT hisselerini sattığı Rupert Murdoch'a ait News Corporation, dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında yer alıyor. Televizyon yayıncılığı, gazete, dergi, kitap, uydu ve sinema sektöründe aktif olan şirketin toplam aktifleri 55 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Şirketin yıllık geliri de yaklaşık 25 milyar dolar.
     
    Şirket ABD dışında Avrupa, Asya ve Avustralya'da etkili konumda bulunuyor.
    ABD'de özellikle gençler arasında en çok seyredilen kanal olan FOX'un yayınını yapan News Corpration, aralarında Sunday Times, New York Post ve Daily Telegraph gibi gazetelerin de olduğu 175'ten fazla farklı gazetenin basımını gerçekleştiriyor.
     
    Gruba bağlı 75 televizyon kanalını dünyada toplam 600 milyon kişi izlerken, gazeteleri de 6 milyon kişi okuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow