hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylem hazırlığındaki PKK'lı yakalandı

    Eylem hazırlığındaki PKKlı yakalandı
    expand

    Mersin'de meydana gelen iki patlamanın faili olarak aranan bir PKK'lı, eylem hazırlığındayken yakalandı. Operasyonda 12 kilo plastik patlayıcı, 3 bomba düzeneği ile 7 elektrikli fünye ele geçirildi.

    Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, zanlının kent merkezinde düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.
     
    Aksoy, zanlının kaldığı yerde yapılan aramada 12 kilogram plastik patlayıcı, demir kalıptan dökülerek hazırlanmış 3 bomba düzeneği, 7 elektrikli fünye, bir tabanca, 50 adet dolu fişek, bir şarjör ve F.D adına düzenlenmiş pasaport elde edildiğini belirtti.
     
    Yurt dışında eğitim alarak Mersin'e geldiği belirlenen zanlının kentte 3 ayrı bombalama eylemini gerçekleştirdiğini ifade eden Aksoy, ''Zanlının, 30 Ağustos tarihinde İnönü Mahallesi'nde bir kişinin hafif şekilde yaralandığı, 28 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediye binası yanındaki bir bankaya ait ATM makinesinin bombalandığı ve 21 Ağustos tarihinde bir caddede çöp konteynerinde başarısız olduğu bombalama eylemlerini geçekleştirdiği belirlendi'' dedi.
     
    Aksoy, halkın huzuru ve güvenliği için tüm tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow