hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'da yine çatışma çıktı

    İranda yine çatışma çıktı
    expand

    İran'da muhaliflere ait bir internet sitesi, başkent Tahran'da muhalefet yanlılarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını iddia etti.

    Kaleme internet sitesinde yayımlanan haberde, Tahran'da polisin, muhalefet yanlılarını dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullandığı ve taraflar arasında çatışma çıktığı belirtildi.

    Yemen
    Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, iktidarına karşı gösterilerin yapıldığı 5 vilayetin valisini görevden aldı.

    Yemen yönetiminden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, güneydeki Aden, Hadramut, Abyan ve Lahaj ile batıdaki Hudeyde vilayetlerinin valilerinin görevden alındığını belirtti.

    Görevden alınan valilerin yerine henüz yenisi atanmadı.

    Bu beş vilayet, 32 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Salih rejimine karşı gösterilere ve olaylara sahne olmuştu.

    Bu arada Yemen'deki karışıklıkları ABD ve İsrail'in çıkardığını iddia eden Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J. Crowley, "Bu ülkedeki protestolar dış tertip değil. Bunu Devlet Başkanı Salih daha iyi bilir" dedi.

    Bakanlık sözcüsü P.J. Crowley, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yemen halkı, Salih'den), daha iyi bir tepkiyi hak ediyor" ifadesini kullandı.

    Umman
    Umman'ın başkenti Muskat'ta, yolsuzlukları protesto eden 300 kadar eylemci, meclis önünde oturma eylemi düzenledi.

    Bugün kent merkezini dolaşan Sultan Kabus'a binlerce kişinin katılımıyla yapılan destek yürüyüşü sonrasındaki oturma eyleminin entellektüeller ve çeşitli dernek üyeleri tarafından düzenlendiği bildirildi.

    Milletvekillerinin yer aldığı ancak gerçek anlamda yasama yetkisine sahip olmayan meclis danışma konseyinin önündeki eylemde polis görünmedi.

    Umman'da geçen ayın ortasından bu yana devam eden olaylardaki en büyük gösteri, cumartesi günü Muskat'ın 200 kilometre kuzeyindeki sanayi kenti Sohar'da yapılmış, burada polisin açtığı ateş sonucu 1 kişi ölmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow