hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC - Suriye gemi seferleri başlıyor

    KKTC - Suriye gemi seferleri başlıyor
    expand

    Akgünler Denizcilik Şirketi, Ramazan Bayramı dolayısıyla arife günü ve bayramın 3’üncü günü KKTC ile Suriye arasında özel sefer düzenleyecek. Tarifeli seferler ise 18 Ekim'de başlayacak.

    Bayrama özel seferlerde deniz otobüsü saat 09.00'da Gazimağusa Limanı'ndan ayrılacak, aynı gün saat 16.00'da Lazkiye'den hareket edecek. Gazimağusa-Lazkiye arasındaki seferler 3 saat 10 dakika sürecek.
     
    Şirketin 18 Ekim'de başlayacak tarifeli seferleri ise perşembe ve cumartesi günleri yapılacak.
     
    Perşembe günü saat 09.00'da Gazimağusa'dan ayrılacak deniz otobüsü, aynı gün saat 16.00'da KKTC'ye dönmek üzere Suriye'den hareket edecek.
     
    Cumartesi gerçekleşecek seferlerde ise dönüş pazar günü yapılacak. 297 yolcu kapasiteli katamaran tipi deniz otobüsleriyle yapılacak Gazimağusa-Lazkiye arasındaki gemi seferlerinin gidiş-dönüş toplam bedeli 100 ABD Doları.
     
    0-4 yaş grubundan ücret alınmayacak seferlerde, gidiş-dönüş biletleri çocuklara 50, öğrencilere 75 dolara satılacak.
     
    KKTC pasaportu kullanılabilecek
     
    Suriye'ye KKTC pasaportu ve vizeyle girilebilecek. KKTC vatandaşları, Akgünler Denizcilik Şirketi'nin düzenlediği paket turlardan yararlanması durumunda Suriye'ye vizesiz de girebilecek.
     
    "Kıbrıs Cumhuriyeti" pasaportuna da vize istenecek, ancak vize ücreti kullanılacak pasaporta göre değişecek. Vizeler, ülkeye giriş yaparken sınır kapılarında alınabilecek.
     
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Suriye arasında, yaklaşık 30 yıl sonra yeniden feribot seferleri 22 Eylül'de başlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow