hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı

    Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı
    expand

    Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de sezonun son derbisinde ezeli rakibi Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 2-1 yendi. Hakemin iki kez durdurduğu maç sonrasında Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansını kaybetti.

    Süper Lig'de 17'nci şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Fenerbahçe, olaylı geçen sezonun son derbisinde Galatasaray'ı 2-1 yendi.
     
    Öncesinde Galatasaraylı taraftarların polisle çatıştığı maçta hakem Bülent Demirlek ikinci yarının başında mücadeleyi iki kez durdurmak zorunda kaldı.  

    Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki son yılların en gergin derbisinde ilk yarıda
    sarı-kırmızılı taraftarlar, sahaya sürekli olarak yabancı maddeler attı. İkinci yarı başlarken de görüntü değişmedi.
     
    Demirlek, sahaya atılan maddeler nedeniyle ikinci yarının başında durdurduğu maçı, olaylar devam edince 56'ncı dakikada bir kez daha durdurdu ve soyunma odasına gitti. Mücadele güvenlik sağlandıktan sonra devam etti.

    Oyun ikinci kez durduktan sonra taraftarların biraz olsun sakinleşmesiyle karşılaşma tamamlanabildi. Fenerbahçe, Lugano ve Edu'nun ilk yarıda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray'ın golünü son dakikalarda Arda attı.
     
    Sezonun son derbisinden yenik ayrılan Galatasaray, Beşiktaş'ın da Ankaraspor'u 2-1 yenmesiyle önümüzeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını tamamen yitirdi. Son haftaya ikinci sıradaki Beşiktaş 61, üçüncü Galatasaray 56 puanla girecek.

    Maçtan dakikalar
     
    Turkcell Süper Lig'de sezonun son derbi maçında, şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe, ikincilik için Beşiktaş ile yarışan ezeli rakibi Galatasaray karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
     
    Sahaya sürekli atılan pet su bardakları, patlayıcı maddeler ve meşaleler eşliğinde başlayan ilk yarıda Galatasaray, Fenerbahçe karşısında varlık gösteremezken, kanatlardan gol arayışlarında ise başarılı olamadı.
     
    Duran toplardan Lugano ve Edu'nun gollerine engel olamayan sarı-kırmızılı takım, soyunma odasına 2-0 mağlup gitmek zorunda kaldı.

     

    Oldukça gergin bir atmosferde oynanan maça kontrollü başlayan Fenerbahçe'nin ilk dakikalardaki ani atak denemeleri Galatasaray defansında eridi.
     
    Kanatlardan tehlikeli gelen sarı-lacivertliler, Galatasaray defansının kademe hatalarını duran toplardan Lugano ve Edu ile golle noktalandırarak, ilk yarıyı 2-0 galip kapatmasını bildi.
     
    15'inci dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten farklı auta çıktı.
     
    17'nci dakikada Ayhan'ın soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde yerden seken topu Ümit'ten önce kaleci Serdar kontrol etti.
     
    24'üncü dakikada Tümer'in sağdan kullandığı serbest vuruşta altı pas içinde Kezman'dan önce topu almak isteyen Song'dan seken ve kaleye yönelen topu Mondragon tokatlarken, arka direkte Lugano, uygun durumda meşin yuvarlağı ağlara göndererek Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
     
    32'nci dakikada ceza sahası önünde topu önüne alan Ümit'in bekletmeden vuruşunda, köşeye giden topu kaleci Serdar kornere çeldi.
     
    33'üncü dakikada Cihan'ın ters kafa vuruşu sonrası topu göğsüyle önüne alan Tümer'in ceza sahası sol çaprazında sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
     
    39'uncu dakikada Ümit'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde hiçbir Galatasaraylı defans oyuncusu topa müdahale edemezken, arka direkte Edu rahat bir şekilde meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 2-0'a taşıdı.

     

    İkinci yarıya skoru lehine çevirme amacıyla çıkan Galatasaray, üst üste yaklaşık 20 dakika süren iki duraklamanın ardından konsantrasyonunu önemli ölçüde yitirdi.
     
    Fenerbahçe kalesi önüne gelip üst üste ataklar yapan sarı-kırmızılı takım, büyük tehlikeler yaratamazken, Arda ile son dakikalarda bulduğu golle farkı indirse de yenilgiyi önleyemedi ve ikincilik umutlarını Ali Sami Yen Stadı'nda bıraktı.
     
    İlk yarıda elde ettiği skor avantajını iyi kullanan Fenerbahçe, Galatasaray'ın atak çabalarına karşı da kalesini iyi korudu. Hızlı ataklarında gol bulma isteğinde başarılı olamayan sarı-lacivertli ekip, Arda'nın golüne karşın maçtan 2-1 galip ayrılmayı bildi.
     
    47'nci dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hızla atağa kalkan Sabri'nin ceza alanına ortasında, altıpas önünde Serkan'ın ters vuruşu sonrası meşin yuvarlak, yandan az farkla kornere çıktı.
     
    73'üncü dakikada Hasan Kabze'nin ceza yayı önünde kullandığı serbest vuruşta top üsten auta çıktı.
     
    75'inci dakikada ceza alanı önünde Hakan'ın kafasıyla önüne indirdiği topa sol çaprazdan Arda'nın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
     
    89'uncu dakikada Sabri'nin sağdan kullandığı köşe vuruşuna ceza alanında iyi yükselen Arda, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek skoru 2-1'e getirdi.
     
    90'ıncı dakikada hızlı atağa kalkan Feerbahçe'de, Kezman'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunda, top yandan auta gitti.
     
    Kalan sürede her iki takımın da çabaları gol getirmeyince, Fenerbahçe derbi karşılaşmasını 2-0 kazandı. 


     
    Galatasaray: Mondragon, Cihan (60' Hasan Kabze), Song, Tomas, Orhan, Sabri, Mehmet Topal (53' Arda), İnamoto, Ayhan, Necati (65' Hakan), Ümit Karan
     
    Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Serkan (84' Mehmet), Aurelio, Deniz, Tuncay, Tümer (66' Kemal), Kezman
     
    Goller: 24' Lugano, 39' Edu, 89' Arda
     
    Sarı kartlar: 29' Lugano, 68' Serdar, 90' Deniz; 38' Cihan, 76' Arda, 80' Orhan, 81' Sabri
     
    Hakem: Bülent Demirlek
     
    Stat: Ali Sami Yen


     
    Notlar
     
  • Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, çocuğunun hastalığı yüzünden son anda kadrodan çıkarıldı. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle oynamayan Galatasaraylı Arda, Fenerbahçe maçıyla sahalara döndü.
     
  • Derbide Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Lugano bu sezon sekizinci kez sarı kartı görerek cezalı duruma düştü. Uruguaylı futbolcu, takımının son hafta Ankaragücü ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.
     
  • Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı 356'ncı maçta sarı-lacivertli takımın tarihindeki 500'üncü golü kaydetti.
     
  • Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbi maç için stada gelmedi. Galatasaray'ı başkan yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe'yi başkanvekili Nihat Özdemir temsil etti.
     
  • Zico'nun Fenerbahçe'si, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş ile yaptığı maçları bu sezon üç galibiyet ve bir beraberlikle hiç yenilmeden tamamladı.
     
  • Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında bu sezon Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 14'üncü maçı da Fenerbahçe kazandı.  
     

  • Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow