hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BJK Cisse ile sözleşme imzaladı

    BJK Cisse ile sözleşme imzaladı
    expand

    Beşiktaş, yeni transferi Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse ile sözleşme imzaladı.

    Fransız oyuncu, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törende, 1yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attı.
     
    Eşi Sandra ile basın merkezine gelen Cisse, Genel Sekreter Kenan Öner, Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ve yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninden sonra 16 numaralı formasıyla basın mensuplarına poz verdi.
     
    Beşiktaş'ın kendisine yaptığı karşılama için teşekkür ederek sözlerine başlayan Cisse, "Bu büyük ekibin bir parçası olmak benim için gurur verici. Birlikte çok iyi bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
     
    Cisse, neden Türkiye'yi seçtiği konusundaki soruya, "Kariyerimi çok büyük, tanınmış bir kulüpte devam ettirmek istedim. Amaçları ve hedefleri olan bir kulüp istedim. Güzel bir şehir ve ülkede devam etmek istedim" şeklinde yanıt verdi.
     
    Fransız oyuncu, Türkiye'den başka kulübün kendisiyle ilgilenip ilgilenmediği sorusuna da, "Beşiktaş benimle ilgilendikten sonra ben kimseyle ilgilenmedim" yanıtını verdi.
     
    Yeni transfer, Türkiye'de takımlar arasında büyük bir rekabet ve çekişme yaşandığını bildiğini belirterek, Beşiktaş'ın Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi olduğunu ifade etti.
     
    "Türkiye'ye çok değerli bir oyuncu geldi"
     
    Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Öner ise takıma büyük katkı sağlayacak bir oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini ifade etti.
     
    Celalettin Kolot ve Mario Berk'in bu transfer için uzun süredir çalıştığını kaydeden Öner, "Bu yılki transfer politikamız için, geçen sezon sonundaki değerlendirmelere göre bir orta alan bir de defans oyuncusu alacağımızı belirtmiştik. Cisse, transferde son derece ciddiye aldığımız bir oyuncuydu. Paris Saint Germain'in çok önemli bir oyuncusuydu. Hocamızın da onayı alındıktan sonra transfere karar verildi. Hocamızın her şeyden bilgisi var. Cisse performansını ve kariyerini incelediğinizde çok değerli bir oyuncu" dedi.
     
    Öner ayrıca, "Son 5 yıldaki performansını izlediğinizde ortalama 30'un üzerinde maç oynamış. İstikrarlı, takımına faydalı olmuş bir oyuncu. Geçen yıl orta alanda zaman zaman görülen aksaklıklarımız vardı. Özellikle 3 kulvarda yarışırken sakatlıklar ve cezalar nedeniyle eksikler göze çarpıyordu. Uluslararası tecrübesi olan futbolcuların eksikliği göze çarpıyordu. Tabi ki hocamız hangi mevkide oynatacağına karar verecek" şeklinde konuştu.
     
    Türkiye'ye çok değerli bir oyuncunun geldiğini söyleyen Öner, "Monaco ve Paris Saint Germain'deki performansını inşallah Beşiktaş'ta da gösterecek. Beşiktaş'ta önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz" dedi.
     
    Öner, Beşiktaş'ın bundan sonraki transfer hamlesinin ne olacağı sorusu üzerine de bir oyuncuyla daha görüşmelerinin sürdüğünü, ancak aceleci davranmadıklarını kaydederek, "Bir futbolcuyla daha görüşmemiz var. Akşamdan sabaha ne olursa olsun alalım telaşımız yok. Beşiktaş'ın dokusuna uygun, kafamızdaki düşüncelere uygun, takıma büyük faydasıolacak bir futbolcuyu inşallah almayı düşünüyoruz. Kamptan önce inşallah transferi bitirme durumunda olacağız" şeklinde konuştu ve Juventuslu Boumsong için de görüşmelerinin olduğunu hatırlattı.
     
    Öner bir soru üzerine, yabancı kontenjanı konusundaki düşünceleriyle ilgili olarak, "Türk sporunun geleceği açısından, ulusal takımaçısından şu anda yabancı sayısının limitsiz olmasını düşünmüyoruz. Bu önümüzdeki yıllarda değerlendirilmeli. Şimdilik ve bu yıl mevcut sayının aynı şekilde kalmasını istiyoruz" dedi.
     
    "Serhat Akın gündemimizde yok"
     
    Kenan Öner, Belçika'da futbol hayatını sürdüren Serhat Akın'ın transferinin gündemlerinde olmadığını, belirtirken, Ricardinho ile ilgili soruya, "Ricardinho için varsayım üzerine konuşmayız. Kendisini bekliyoruz. Kampımıza katılacak" diye konuştu.
     
    Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot da Cisse için Paris Saint Germain nkulübüyle ilk görüşmelerinde 4 milyon euro bedel istendiğini, ancak pazarlıklarla 2 milyon euroya düşürdüklerini bildirdi.
     
    Yönetim Kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu ise Cisse'nin bütçeleri dahilinde yapılan bir transfer olduğunu kaydederek, Fransız oyuncunun 1.5 milyon euro garanti para alacağını bildirdi.
     
    Soğancıoğlu, son dönemde çıkan haberlerde kredi kullanılacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek "Yılbaşından itibaren hiçbir bankadan kredi kullanmadık. Yılbaşından bu yana 8-9 milyon dolar toplam borçta azalmaya gittik. Daha uzun vadeli ucuz kaynaklı kredi bulduğumuz anda her zaman kullanırız" şeklinde konuştu.
     
    Cisse, BJK İnönü Stadı'nı gezdi
     
    Beşiktaş'ın yeni transferi Cisse, bu sabahki sağlık kontrolünün ardından BJK İnönü Stadı'nı gezdi.
     
    Statta bulunan müzede Beşiktaş tarihiyle ilgili bilgiler alan Cisse, stadın çimlerinde dolaştı ve Kartal Yuvası mağazasına giderek taraftarlara imza dağıttı.
     
    Beşiktaş Kulübü Dış İlişkilerden Sorumlu Mario Berk, menajeri ve eşi Sandra ile birlikte stada gelen Fransız oyuncu, siyah-beyazlı takımın kazandığı kupalar konusunda da detaylı bilgi aldı.
     
    Cisse'ye Beşiktaşı'n 100'üncü Yıl şampiyonluk kupası gösterilip, bilgiler verilirken, müze gezisi sırasında siyah-beyazlı takımın geçmiş yıllarda Paris Saint Germain ile oynadığı maçtan kalma Fransız kulübünün flaması Cisse'yi çok duygulandırdı.
     
    Stat gezisi sırasında BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Cisse, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, "Beşiktaş beni 2-3 yıldır transfer etmek istiyordu. Görüşüyorduk, şimdi gerçekleşti. Benim için önemli olan güvendi ve bu güveni bana verdiler" dedi.
     

     
    Cisse, Beşiktaş'ın Fransa'da çok tanınan bir kulüp olduğunu ifade ederek, "Paris Saint Germain'de oynarken, Beşiktaş'ı tanıyordum ve transferimde bunun da etkisi oldu. Türkiye'de şampiyonluğa oynayan bir ekip olması da benim kararımda belirleyici oldu. Takımın çok iyi oyunculardan kurulu olduğunu biliyorum. Oyuncuların bir çoğunu da tanıyorum. Zaten gelmemde etken olan faktörlerden birisi de takımdaki kaliteli oyunculardı. İyi bir başlangıç yapıp iyi bir sezon geçirmekistiyoruz" şeklinde konuştu.
     
    Fransız oyuncu, Beşiktaşlı taraftarlarla ilgili olarak ise "Beşiktaş taraftarının Avrupa'da çok takdir edilen bir taraftar olduğunu biliyorum. Taraftarı hep duydum. Şimdi yaşamak istiyorum ve yaşayacağım için de çok mutluyum. Taraftarımız önünde sahaya çıkmayı bekliyorum. Onların sevgisini görmek istiyorum" dedi.
     
    Cisse dün gece İstanbul'a geldi
     
    Beşiktaş'ın yeni transferi Fransız futbolcu Edouard Cisse, dün gece İstanbul'a geldi.
     
    Paris'ten 1.5 saat rötarla İstanbul'a gelen Fransız futbolcuyu, Atatürk Havalimanı'nda Beşiktaş Kulübü yöneticisi Mario Berk ve kulüp yetkilileriyle birlikte siyah-beyazlı taraftarlar coşkuyla karşıladı.
     
    Kimi Beşiktaş dernekleri ve taraftar gruplarının, BJK İnönü Stadı'nın önünden kaldırdığı otobüslerle havalimanına gelen 250 siyah-beyazlı taraftar, tezahüratlar yaparak Fransız futbolcuyu beklemeye başladı.
     
    Taraftarların ve medya mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle aprondan güçlükle çıkabilen Cisse, güvenlik güçlerinin oluşturduğu çember içinde, adım adım havalimanının dışına çıktı.
     
    Burada bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, meşaleler yakarak Fransız futbolcuyu karşıladı.
     
    Cisse, burada yaptığı kısa açıklamada, Beşiktaş'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
     
    Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, karşılama sırasında sık sık ezeli rakipleri Fenerbahçe aleyhine tezahüratta bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow