hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül: "Operasyon planları hazır"

    Gül: Operasyon planları hazır
    expand

    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'taki PKK varlığına yönelik harekat planlarının, en ince detayına kadar hazır olduğunu söyledi. Gül, "Irak veya ABD, PKK tehdidini durduramıyorsa, biz kararı alır gireriz" dedi.

    Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Gül, hükümetin planlar üzerinde mutabık olduğunu, siyasi karar için, sonuç alıcı, doğru zamanın kollandığını söyledi.
     
    Gül, PKK ile mücadelede ABD ile işbirliğinin beklentilerin gerisinde olduğunu belirtti. Bakan Gül, Irak ordusu kontrol edemiyorsa, ABD'nin işgal kunveti olarak Türkiye'ye yönelik terörist faaliyetten sorumlu olduğunu kaydetti.
     
    Hükümetle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında istişare, kararları birlikte alma ve kararlılık konusunda görüş ayrılığı olmadığını belirten Gül, "Hükümetin böyle konuları silahlı kuvvetlerle, istihbaratla, diğer devlet kuruluşlarıyla konuşmaması mümkün mü? Sınır ötesi harekat şakası olmayan bir konu. " dedi.
     
    BÜYÜKANIT TEKRAR 'OPERASYON' DEDİ

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 27 Haziran'da yaptığı açıklamada da, sınır ötesi operasyonun fayda getireceği görüşünü yineledi ve ''Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz, diyemezsiniz ama darbe vurursunuz'' dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, tüm komanda birliklerinin ''profesyonel'' olacağını açıkladı.
     
    Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın tanıtımı için Isparta'ya düzenlenen 2 günlük basın turu kapsamında bu sabah Eğirdir'e gelen Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi operasyon konusunda 12 Nisan'da açıkladığı görüşlerini yineledi.
     
    Orgeneral Başbuğ ile bir basın toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, "12 Nisan'da dedik ki 'evet sınır ötesi operasyona ihtiyaç var ve bundan fayda sağlanır'. Bu görüşümüzü aynen tekrar ediyoruz" dedi.
     
    PKK terörünün tek seferlik bir sınır ötesi operasyonla bitmeyeceğini vurgulayan Org. Büyükanıt, "Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemezsiniz ama ne yaparsınız darbe vurursunuz. Daha öncekiler gibi" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow