hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölen Nijeryalı için müfettiş devrede

    Ölen Nijeryalı için müfettiş devrede
    expand

    İstanbul Beyoğlu Emniyeti'nde gözaltındayken ölen Nijeryalı Festus Okey'in ölümünün üzerinden 15 gün geçti. İstanbul Valisi Muammer Güler, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı da olayla ilgili bir müfettiş görevlendirdi.

    İstanbul Valisi Muammer Güler, gözaltında ölen Nijeryalı Festus Okey'in ölümünden 17 gün sonra ilk kez konuştu. Olayın nasıl olduğunu anlattı.
     
    Gözaltındaki Okey'in polis kurşunuyla ölmesinden sonra polis sessiz kalmıştı, hiçbir açıklama yapılmamıştı. Vali Güler'e göre ölen Festus Okey gibi Afrika'dan Türkiye'ye gelenler suça karışıyor.
     
    Polis kaynakları, Taksim'de gözaltına alınıp Beyoğlu Emniyeti'ne götürülen Nijerya uyruklu Festus Okey'in, C.Y. adlı polisin silahını almak isterken arbede çıktığını, bu sırada silahtan çıkan kurşunla öldüğünü anlatıyor.
     
    Savcılık, polisten olay anını gösteren kamera kayıtlarını istedi ama "Kameralar o an kayıtta değildi" cevabını aldı.
     
    CNN TÜRK'e konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, konuyla ilgili bir müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.
     
    İstanbul Beyoğlu'nda 30 Ağustos'ta gözaltına alınan Nijerya uyruklu bir kişi karakolda polisin silahından çıkan kurşunla ölmüştü. İddiaya göre, ''gözaltına alınan Nijeryalı, polise karşı koymuş, bu sırada arbede yaşanmış, arbede sırasında da polisin silahı ateş almıştı. Savcılığın olayla ilgili soruşturması sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow